Son Dakika

75 yıl süren adaletsizlik

İşgal altındaki Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde yaşayan, yasadışı 11 Haziran’da evlerinden tahliye edilmeleri kararı çıkarılan Sub Leben ailesi 75 yıldır Siyonistlerin tacizine karşı direniyor.

DÜNYA 07.06.2023, 04:35
2
75 yıl süren adaletsizlik
İşgal altındaki Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde yaşayan, yasadışı İsrail mahkemesi tarafından 11 Haziran’da evlerinden tahliye edilmeleri kararı çıkarılan Sub Leben ailesi 75 yıldır Siyonistlerin tacizine karşı direniyor.
 Avrupa'nın farklı ülkelerinden diplomatlar ve AB Filistin Temsilcisi Sven Kühn von Burgsdorff, işgal altındaki Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde yaşayan, yasadışı İsrail mahkemesi tarafından 11 Haziran’da evlerinden tahliye edilmeleri kararı çıkarılan Sub Leben ailesi ile görüştü. Diplomatlar, Filistinli ailenin onlarca yıldır İsrail mahkemelerinde verdikleri “hukuk” mücadelesi ve İsrail'deki Yahudi işgalci örgütlerin söz konusu aileyi evlerinden çıkarmak için kullandığı yöntemler ve bölgede benzer zorluklarla karşılaşan diğer Filistinli ailelerin durumu hakkında bilgi aldı.
Sub Leben ailesinin üyeleri, İsrailli işgalcilerin yaşadıkları büyük binadaki dairelerde ikamet eden Filistinli ailelerin 70-80'li yıllarda zorla tahliye edildiğini ve kendilerinin bölgedeki tek aile olarak kaldığını aktardı. Aile üyeleri, uluslararası toplumu, 75 yıldan beri devam eden bu adaletsizliği gidermek için harekete geçmeye çağırdı.
Diplomatlar, bu ziyaret vasıtasıyla İsrail'in uluslararası kanunlara aykırı işgal birimi politikaları ve Filistinlilerin zorla evlerinden çıkarılmaları kararlarına karşı olduklarını vurgulayarak, güya "konunun her düzeyde takipçisi olacaklarını" dile getirdi.
Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde Mescid-i Aksa'ya çok yakın bir noktada evi bulunan Sub Leben ailesi, Kudüs'te Yahudi işgalci örgütlerin evlerinden zorla çıkarmaya çalıştığı 6 aileden biri.
Kudüslü aile, 45 yıldır önce Siyonist İsrail rejimi ardından da Yahudi işgalci örgütlerin girişimlerine karşı yasal mücadele verse de İsrail makamları, evi boşaltmaları için 11 Haziran’a kadar aileye mühlet tanıdı.
Filistin mahallelerinin merkezindeki yasa dışı Yahudi işgal birimlerini genişletmek için yürütülen tahliye davalarında, İsrail makamlarıyla işbirliği içinde çalışan militan gruplar tarafından Yahudilere ayrıcalık sağlayan İsrail yasaları esas alınıyor. Sub Leben ailesi ve benzer durumdaki diğer Filistinli ailelerin tahliye davaları, yerleşimci gruplar tarafından İsrail’in 1970 tarihli "Hukuki ve İdari İşler Yasası" temel alınarak açılıyor. Söz konusu yasa, şu anda bu mülklerin çoğunda Filistinliler yaşamasına rağmen 1948'den önce Kudüs'te Yahudilere ait olduğu iddia edilen varlıklar için uygulanıyor ve yalnızca Yahudilere toprak iadesi hakları sağlıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı