ABD'den İsrail'e tepki çeken 1 milyar dolarlık silah yardımı

Siyonist İsrail'i kurduran ve işgalci politikalarına destek olan ülkelerden ABD İsrail'e ilave 1 milyar dolarlık askeri yardım tasarısını onayladı. ABD 2020'de de 1,6 milyar dolar yardımda bulunmuştu

DÜNYA 24.09.2021, 01:00
4
ABD'den İsrail'e tepki çeken 1 milyar dolarlık silah yardımı
  İsrail'in Demir Kubbe füze savunma sisteminin yenilenmesi için tahsis edilecek 1 milyar dolarlık askeri yardım fonu, Maryland Temsilcisi Demokrat Steny Hoyer tarafından ayrı bir tasarı olarak Temsilciler Meclisinin oylamasına sunuldu.
Tasarı, 9'a karşı 409 oyla kabul edilirken 2 temsilci "çekimser" oy kullandı.
8 Demokrat tasarıya "hayır" oyu verirken Cumhuriyetçiler arasında sadece bir temsilci "hayır" oyu kullandı.

Demokratlar arasında sol eğilimiyle bilinen ve başından beri İsrail'e yardım tasarısına "hayır" diyeceğini açıklayan New York Temsilcisi Demokrat Alexandria Ocasio-Cortez oylamaya katıldı fakat oyunu kullanmadı.
Daha da ilginç olanı Cortez "hayır" oyu veremediği için ağlarken bazı temsilciler onu sakinleştirmeye çalıştı.
Tasarının ilerleyen günlerde Senato gündemine de gelmesi ve oradaki oylamada da kabul edilmesi bekleniyor.

1 milyar dolarlık tasarı İşgal rejimine özellikle Demir Kubbe mühimmatı için yardım sağlıyor
Tasarı ile ilgili  yapılan basın açıklamasında, bahane olarak Hamas'n meşru hakkını kullanarak İsrail'e füze göndermesi gösterildi. 
Açıklamada, "Tasarı, ABD ile İsrail arasındaki 2016 Mutabakat Muhtırası ile tutarlıdır ve ABD'yi, İsrail'in savaş dönemlerinden sonra Demir Kubbe'yi yenilemek için ek yardım sağlamayı ve saldırılara karşı kendini savunmaya devam etmesini taahhüt eder." ifadesine yer verildi.
ABD, geçen yıl da İsrail'e Demir Kubbe sistemini yenilemesi için 1,6 milyar  dolar yardımda bulunmuştu.
İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalardan sonra İsrail, Demir Kubbe mühimmatı başta olmak üzere bazı parçalarının tedariki için ABD'den yeniden yardım talebinde bulunmuştu. Temsilciler Meclisi, ilgili komitelerden geçen yardım tasarısını federal hükûmetin geçici bütçe tasarısına eklemiş ancak salı günü bazı Demokratların itirazı üzerine tasarıdan çıkarılmıştı. Buna karşılık ise Tahsisatlar Komitesi üyeleri İsrail yardımlarını başka bir yasaya ekleyeceklerine dair söz vermişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı