Adıyaman'da martı ölümleri: Nedeni bilinmiyor, soruşturma başladı!

Adıyaman Atatürk Barajı'nda yaşanan üzücü olay, onlarca martının ölü bulunmasıyla bölgede endişeye yol açtı. Yetkililer, martı ölümlerinin sebebini araştırmak için harekete geçti.

GÜNDEM 23.04.2024, 14:30
Adıyaman'da martı ölümleri: Nedeni bilinmiyor, soruşturma başladı!
Adıyaman Atatürk Barajı'nda onlarca martının ölümü, bölge halkında büyük bir tedirginliğe yol açtı. Yetkililer, martıların ölüm sebebini araştırmak için harekete geçti.

Adıyaman'ın Çobandede ve Bağpınar köyleri arasında bulunan Atatürk Barajı'nda sahilinde onlarca martının öldüğü görüldü. Köylülerin fark ettiği bu durum, hem çevreciler hem de halk arasında büyük bir tedirginliğe yol açtı. Çok sayıda martı ölüsü kıyı şeridinde ve suyun yüzeyinde cansız yatarken, bazılarının yabani hayvanlar tarafından parçalandığı görüldü. Martı ölümleri nedeniyle önceki yıllarda yüzlerce martının bulunduğu bölgeye martılar gelmemeye başladı.
Martı ölümleriyle ilgili endişeler artarken, bu trajik olayın arkasındaki sebep hala gizemini koruyor. Yetkililer, ölü martılardan örnekler alarak laboratuvar testleri gerçekleştirmeye başladı. Bu testlerin sonuçları, martıların ölümüne neden olan etkeni ortaya çıkararak sorunun çözümüne ışık tutacağı umuluyor.

Çobandede köyü Muhtarı Emrah Demirbay’ın ihbarı üzerine olay yerine gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, martlardan birkaç tanesini numune olarak aldı. Alınan numuneler Tarım ve Orman Bakanlığı Adana Veteriner Kontrol Enstitüsü laboratuvarlarına gönderilecek. Buradan çıkan rapor ile martıların ölüm sebebi tespit edilecek. Ekipler, alınan numuneler haricindeki ölü martıları, herhangi bir salgın riskine karşı toplayarak toprağa gömdü.

Ekiplere ihbarda bulunan Çobandede köyü Muhtarı Emrah Demirbay, konu hakkında konuşmasında şunları kaydetti:

“Baraj kenarında ekinlerimiz var. Ekinleri kontrole geldiğimde martıların öldüğünü gördüm. Yetkililere bildirdim. Onlarda kısa sürede geldiler. Numuneler aldılar. Daha önce böyle bir şey görmemiştik. Yani bu kuş gribi de olabilir, başka bir şey de olabilir. Tedirgin olduk ister istemez. Burada daha önceden martılar sürüyle yaşıyorlardı ama şuan martılar azalmış. Barajın bu bölgesinde martı ölümleri var.” 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 04 Mayıs 2024
İmsak 04:02
Güneş 05:34
Öğle 12:40
İkindi 16:27
Akşam 19:37
Yatsı 21:02
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı