Afrika’daki kuraklık için yardım kampanyası

Doğu Afrika uzun süredir büyük bir kuraklıkla karşı karşıya. Özellikle bölge ülkeleri Etiyopya, Somali ve Kenya kuraklık nedeniyle zor günler yaşıyor.

GÜNDEM 16.09.2022, 08:05
1
Afrika’daki kuraklık için yardım kampanyası
Tüm dünyada mazlumlar ve hayırseverler arasında köprü olan İHH İnsani Yardım Vakfı, Doğu Afrika’da uzun süredir devam eden kuraklıkla ilgili çalışmalara başladı. 2020 yılının Ekim ayından bu yana özellikle Afrika’nın kuzey doğu kesimlerinde yaşanan kuraklık devam ediyor. Etiyopya, Somali ve Kenya gibi ülkeleri içine alan bölgede, en az son 40 yıldır görülmemiş büyüklükte bir kuraklık yaşanıyor. Kuraklıkla bağlantılı olarak ülkelerde, büyük bir gıda krizi var. Uzun yıllardır Afrika’da insani yardım faaliyeti yürüten İHH İnsani Yardım Vakfı, kuraklıktan etkilenen ülkelere yardım ulaştırmak için harekete geçti. Afrika’daki kuraklıkla ilgili bir rapor hazırlayan İHH, yaşanan insanlık dramıyla ilgili detayları paylaştı.

İHH, kuraklığın etkili olduğu ülkelere yönelik yeni ve geniş kapsamlı yardım çalışmaları başlatmak için harekete geçti. Önümüzdeki günlerde başlatılması planlanan çalışmalar ile İHH, Afrika Boynuzu’na gıda ve hijyen paketi ulaştırılmayı hedefliyor. Ayrıca, sağlık hizmetlerinin büyük oranda sekteye uğradığı ülkelerde sağlık alanında da yardımlarda bulunulması hedefleniyor. İHH aracılığıyla kuraklıktan etkilenen ülkelere yardım ulaştırmak isteyen bağışçılar, KURAKLIK yazıp 3072’ye SMS göndererek 10 TL destekte bulunabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise İHH’nın internet sitesinden online bağış yolu ile ya da İHH’nın banka hesap numaralarına açıklama kısmına KURAKLIK yazarak yardım edebiliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı