Son Dakika

AGD'den sabah namazı etkinliği: Babalar ve oğullar birlikte saf tuttu

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından planlanan “Baba-Oğul Sabah Namazı Buluşmaları”nın ilki, İstanbul Beylerbeyi Hamid-i Evvel Camii’nde gerçekleştirildi.

GÜNDEM 17.01.2023, 04:35 17.01.2023, 09:28
2
AGD'den sabah namazı etkinliği: Babalar ve oğullar birlikte saf tuttu

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Ortaokullar Komisyonu tarafından Türkiye genelinde “Ağacın Kökü Emin Ellerde” serlevhasıyla planlanan “Baba-Oğul Sabah Namazı Buluşması”nın ilki, AGD-MGV Genel Başkanı Salih Turhan’ın da katılımıyla İstanbul Beylerbeyi Hamid-i Evvel Camii’nde gerçekleştirildi. Aile ve çocuk birlikteliğini güçlendirmek, çocukların camilere ısındırılması ve camilerin bir yaşam alanı haline gelmesi amacıyla düzenlenen Sabah Namazı Buluşması’na yüzlerce aile ve çocuk katıldı.
Buluşma sonrasında ailelere ve çocuklara hitap eden AGD-MGV Genel Başkanı Salih Turhan şu ifadelere yer verdi:
“Buradaki kardeşlerimize baktığımda; mescitlerin birbirini Allah için seven insanların, velilerimizin, Rabbine kulluk ederek temiz bir hayat içinde serpilip büyüyen gençlerimizin, evlatlarımızın bir yuvası olduğunu görüyorum. Cenab-ı Allah, ayet-i kerimede, ‘Ey iman edenler! Kendinizi ve ailenizi, yakıtı insanlar ve taşlar olan cehennem azabından koruyun’ buyuruyor. Bizler Anadolu Gençlik olarak, babaların mühim görevi olan bu sorumlulukta ailelerimize yardımcı olmak gayretindeyiz. Peygamber Efendimiz (S.A.V.), ‘İnsanoğlu ölür, öldükten sonra kendisini şu üç amel takip eder; sadaka-i cariye, istifade edilen ilim, arkasından hayırla dua eden ve iyilikleri güzellikleri devam ettiren evlat’ buyuruyor. Rabbimiz bizi sadaka-i cariyeden, ilimden ve arkamızdan hayırla dua edecek nesiller yetiştirmekten alıkoymasın.”
Anadolu Gençlik Derneği Ortaokullar Komisyonu, Baba-Oğul Sabah Namazı Buluşması’nın Türkiye genelinde tüm il ve ilçelerde devam edeceğini açıkladı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı