Aile ve Gençlik Fonu'na başvuru sayısı açıklandı!

Geçtiğimiz ay başvuruların başladığı "Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi" deprem bölgelerinde verilmeye başlanmıştı. Projeye bugüne kadar başvuru yapan kişi sayısı belli oldu.

AİLE 29.03.2024, 12:20
1
Aile ve Gençlik Fonu'na başvuru sayısı açıklandı!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının başlattığı ı "Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi" çiftler tarafından yapılan başvuru sayısı açıklandı. Gençlerin rahat bir şekilde evlenebilmesi için başlatılan projeye göre 150 bin liralık faizsiz kredi ödemesi yapılıyor.
Proje ilk olarak geçtiğimiz yıl deprem felaketinin yaşandığı 10 ilimizde başlatıldı.  15 Şubat tarihinden başvuruların açılmasından bu yana 42 günde toplam 1981 çift başvuru yaptı.
"Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi" kapsamında Bakanlık tarafından ekonomik, psikolojik ve sosyal destekler sunularak evliliklerin daha sağlam bir temele oturmasına yardımcı olunması amaçlanıyor.

Proje kapsamında, aile kurma yolunda ilk adımı atacak olan gençlerden başvurusu onaylananlara 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin lira tutarında faizsiz kredi desteği sunulmasının yanı sıra evlilik öncesi ve sonrası eğitim ve danışmanlık hizmetleri de sağlanacak.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Müslüm Ferdi Bozkurt, tarafından yapılan açıklamaya göre, pilot bölge olarak 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerden başlayan uygulamaya, afetin merkez üssü Kahramanmaraş'ta talebin yüksek olduğunu vurguladı.

Destek projesinden yararlanmak isteyenlerin başvuru tarihi itibarıyla resmi nikah gününe en az 2 ay, en fazla 6 ay kalmış olması gerektiği belirtili.
Proje detaylarını paylaşan Bozkurt, "Fondan faydalanmak isteyen gençlerimizin başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında yani 30 yaşından gün almamış olması gerekiyor. Yine gelirleri için çiftlerin gelirleri toplamı 2 brüt asgari ücreti aşmaması gerekiyor." dedi.
Bozkurt, "Nikah sonrasında ise çiftlerimizin tercihlerine göre 4 defa eğitim veya danışmanlık hizmetlerimizden yararlanabilecekler. Gençlerimiz aldıkları bu krediyi 2 yıl ödemesiz olarak kullanacaklar. Bu krediyi 48 ay vadeli ve aylık 3 bin 125 lira olarak toplamda 6 yılda ödemiş olacaklar. Özellikle belirtmek isterim ki, Kahramanmaraş'ta bu krediden yararlanmak isteyen gençlerimiz oldukça fazla, bu kadar kısa sürede 1981 başvuru yapılması da bunun bir göstergesi."
"Başvurularda herhangi bir sorun yaşayan veya bilgi almak isteyen vatandaşlarımız 160 danışma hattını arayabilirler. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze gelebilirler. Konu ile ilgilenen birimimiz başvuru gününden itibaren çiftlerimizin sorularını yanıtlarken, başvuru aşamasında yaşanan sorunlara da çözüm üretiyorlar. Evlilik yoluna adım atmış genç çiftlerimiz bu fırsattan yararlanmaları için başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilecekler."​​​

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı