AK Parti’de işler değişti! Kimin alınacağı Bahçeli’nin iznine bağlı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’dan çarpıcı açıklamalar geldi. AK Parti'de 'Bahçeli vesayetine dikkat çeken Davutoğlu, “Kimin bakanlıktan alınacağı Bahçeli’nin iznine tabi.” dedi.

GÜNDEM 13.11.2022, 12:55
AK Parti’de işler değişti! Kimin alınacağı Bahçeli’nin iznine bağlı
AK Parti’den ayrılıp Gelecek Partisi ile siyasete devam eden eski başbakanlardan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Devlet Bahçeli’nin AK Parti’nin üzerindeki baskıya dikkat çekti.
Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’e açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti üzerinden “Devlet Bahçeli vesayeti” olduğunu savundu.
Ahmet Davutoğlu, “Şimdi AK Parti de kimin bakanlığı koruyacağı, kimin bakanlıktan alınacağı, kimin grup başkan vekili olacağı, olamayacağı Sayın Bahçeli’nin iznine tabi.” görüşünü dile getirdi. Ahmet Davutoğlu’nun şunları söyledi:
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçmişte arkadaşlarına, ekibine sahip çıktığını kendi döneminde yaşananlardan örnekler vererek anlatan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, açıklamasını şöyle devam etti:
“Türk siyasetinde bir genel başkanın başka bir parti üzerinde böyle bir vesayet uyguladığı ikinci bir dönem yoktur. Koalisyon dönemlerinde bile koalisyon liderleri diğer ortağının iç işlerine karışmazdı. Şimdi AK Parti de kimin bakanlığı koruyacağı, kimin bakanlıktan alınacağı, kimin grup başkan vekili olacağı, olamayacağı Sayın Bahçeli’nin iznine tabi. Ben, AK Partinin ikinci genel başkanı olarak bunlardan AK Parti adına üzüntü, hicap duyuyorum.”
“Şimdi, daha güçlü görünmesine rağmen ekibini bile koruyamayan bir cumhurbaşkanı var. Ekibine, MHP ayar veriyor. AK Parti kitleleri Erdoğan'a oy vermişse, Bahçeli’nin bu vesayetini nasıl içlerine sindiriyorlar? Bugün her AK Partili konuşurken ‘Acaba, Erdoğan bu konuda ne düşünür’ diye düşünmeden önce ‘Acaba Bahçeli ne düşünür’ diye düşünüp, onu rahatsız etmeyecek bir cümle kurmak zorunda kendini hissediyor. Bu bir siyasi parti için zillettir.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı