AKP'li isimden itiraf gibi maden faciası açıklaması!

AKP Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, Bartın'daki maden faciasıyla ilgili itiraf gibi biri açıklamada bulundu.

GÜNDEM 19.10.2022, 09:20 19.10.2022, 11:27
1
AKP'li isimden itiraf gibi maden faciası açıklaması!

AKP Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, TBMM Genel Kurulu'nda Bartın'ın Amasra ilçesinde 41 kişinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasıyla ilgili konuştu.
Soma faciası sonrasında araştırma komisyonunun önerileri doğrultusunda çok sayıda düzenleme yapıldığını ve hayata geçirildiğini öne süren Tunç, "Bu alınan tedbirlere rağmen, rapordaki tavsiyeler doğrultusunda gerçekleştirilen uygulamalara rağmen bu kazaların devam ediyor olması, demek ki bir yerlerde eksiklik var, bunu gösteriyor" dedi.
"TBMM’de bir araştırma komisyonu kurulmasına dair önergemizi TBMM Başkanlığı’na sunduk." diyen Tunç, "Hem TBMM’nin araştırması hem yargının soruşturması hem de yapılacak idari soruşturmalar neticesinde hadisenin tüm boyutlarıyla ortaya çıkarılacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

“Amasra maden ocağı, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na bağlı bir müessese, 1967’den beri faaliyette. TTK’nın modernizasyonuyla ilgili olarak pilot uygulamaların başladığı bir ocak. Zonguldak-Bartın havzasında dik damarlardan oluşan, zor şartlara rağmen yarı mekanize sistemin ilk kez uygulandığı bir ocak" diyen Tunç, "Üretimin saniye saniye izlenebildiği, gaz ölçümlerinin an be an yapılarak kaydedilebildiği, madencilerdeki çipler sayesinde tüm hareketlerin ocak içerisinde takip edilip kaydedildiği ve elektronik sisteme aktarıldığı, tüm süreçlerin ses, görüntü ve yazıların dijital ortamda kayıt altına alındığı, iş güvenliği uzmanlarının görev yaptığı, sürekli denetlenen maden ocağında tüm bunlara rağmen yüreklerimizi dağlayan bu elim kazanın sebebi mutlaka ortaya çıkarılacaktır, çıkarılmalıdır. Bölgenin bir milletvekili olarak, partimizin grup başkanvekili olarak bu sorumluların ortaya çıkarılacağına ve bunu bizzat takip edeceğime buradan söz veriyorum" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı