Son Dakika

AKP'li Turan'dan Süleyman Soylu yorumu: Yanlış yaptı demiyorum

AKP'li Turan, Süleyman Soylu'nun "ABD'nin taziyesini kabul etmiyoruz" sözlerini değerlendirerek "Bakan Soylu yanlış yaptı demiyorum. Cumhurbaşkanımızın durduğu yerde durmak zorundayız" dedi.

GÜNDEM 18.11.2022, 10:20 18.11.2022, 11:20
7
AKP'li Turan'dan Süleyman Soylu yorumu: Yanlış yaptı demiyorum

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, İstiklal Caddesi’ndeki patlamanın ardından “Amerikan Büyükelçiliği'nin taziye dilemesini kabul etmiyoruz, reddediyoruz” diyen İçişleri Bakanı  Süleyman Soylu ile ilgili yeni açıklamalar yaptı. Soylu’nun olay yerindeki açıklamasının ardından kullandığı ifadelerle ilgili “Bakan Soylu'nun açıklamaları duygusal yoğunluklu” demekten ibaret olmadığını söyleyen Turan, “Tek başına duygusallık yok konuşmamda. Amerika'nın yaptıklarını anlatıyorum ve duygusallık diyorum. Bakan Soylu yanlış yaptı demiyorum” dedi.
Sözcü yazarı Aytunç Erkin’in sorularını yanıtlayan Turan, “Soylu ile Erdoğan arasında farklı değerlendirmeler ve çizgi olduğu” yönündeki yoruma karşılık şunları kaydetti:
Turan, “İçişleri'nin olsun, MİT'in olsun devletin birimlerinin ABD-YPG ilişkisi hakkında sayısız raporu var. Bakan Soylu'nun açıklaması sadece sinirle ya da duygusallıkla açıklanabilir mi” sorusuna şöyle yanıt verdi:
Turan, devamında şu değerlendirmeyi yaptı:
Sayın Erdoğan cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız. Kendisinin durduğu yeri çok önemsiyoruz. Bakanlarımız da çok kıymetli ama biz cumhurbaşkanımızın durduğu yerde durmak zorundayız.
Bizim de büyük tepkimiz var. TIR'larla silah veriyorlar, destekliyorlar. Duygusal anlamda biz de böyle düşünüyoruz. Ama… Bizler tırnak içinde söylüyorum, alt birimler, bakanlar, grup başkanvekilleri olarak daha duygusal bakabiliriz. Ama lider düzeyinde insanlar çok açılı görüşmeler yapacaktır. Sayın Cumhurbaşkanı Biden'la konuşacak, anlatacak…
Devlet, çok boyutluluk üzerinden herkesle görüşür. İlgili bakanlar da kendi alanlarında o devletlerin yanlışlarını ortaya koyar, anlatır. Şunun altını çizmek isterim: Amerika'nın yanlışlarından dolayı Sayın Bakan isyan ediyor. Devlet başkanlarının görüşmeleri çok boyutlu olabilir ama bakanların da bildikleri üzerinden tepki göstermeleri doğaldır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı