Son Dakika

AKP’li Mehmet Metiner, yandaş ATV’ye savaş açtı! PKK/HDP’ye su taşıyor

Mehmet Metiner, yandaş ATV'ye Yalnız Kurt dizisi üzerinden sert sözlerle yüklendi. Mehmet Metiner, “Bu zehirli dil üzerinden bozulmasına ATV’nin ısrarla çanak tutmasına anlam veremiyorum.” dedi.

SİYASET 14.10.2022, 22:30
4
AKP’li Mehmet Metiner, yandaş ATV’ye savaş açtı! PKK/HDP’ye su taşıyor
AK Parti Eski Milletvekili ve Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner, iktidara yakın Turkuvaz Medya Grubu bünyesinde bulunan ATV’de ekrana gelen “Yalnız Kurt” dizisine tepki gösterdi. Kanal yönetimine de tepki gösteren Mehmet Metiner, ATV’yi şiddetle kınadığını söyledi.
Dizi üzerinden ATV’ye de sert eleştiriler yönelten AK Partili Mehmet Metiner, “ATV’de Yalnız Kurt’u izliyorum. Kürtler dış güçler tarafından Türkiye’ye karşı kullanılan bir güç olarak takdim ediliyor. Hani PKK denilse eyvallah, lakin doğrudan Kürtler denilerek Kürtlerin bu tarz bir düşmanlaştırıcı kurgu içine yerleştirilmesi, ırkçı bir nefretin eseridir.” dedi.
Mehmet Metiner devamında şunları kaydetti:
“Kürtlere yönelik bu düşmanlaştırıcı zehirli dilin onca uyarılarımıza rağmen kendi kanalımız olarak bilip bağrımıza bastığımız ATV’de tedavülde tutulmasından duyduğumuz üzüntü tarifsizdir. Demokrasi ve Birlik Derneği olarak ATV’nin bu yanlış tutumunu şiddetle kınıyoruz.
Erdoğan liderliğindeki AK Parti’nin etnik inkarı ve asimilasyonu sonlandırarak pekiştirdiği kadim Türk-Kürt kardeşliğinin, Kürtleri düşmanlaştıran bu zehirli dil üzerinden bozulmasına ATV’nin ısrarla çanak tutmasına anlam veremiyorum. Kardeşliğimiz ve birliğimiz adına çok yazık!
Üzülerek belirtmek isterim ki, bu anlayışı benimser ve bu anlayışla devam ederseniz ne terörle mücadelede başarılı olabilirsiniz ne de Kürtlerin yüreğini kazanabilirsiniz. PKK/HDP canibinin değirmenine su taşıyan bu ırkçı ve dışlayıcı bakış, bize ve ülkeye kaybettirir, biline!”
Mazlum ve Müslüman Kürt halkı hakkında ırkçı ve suçlayıcı nazarlarla konuşanları kendimizden bilmeyiz. Böyle düşünenlere çanak tutanları da… Kürdü düşmanlaştıran Türk’ü de, Türk’ü düşmanlaştıran Kürd’ü de kendimizden bilmeyiz. Biz Türkler ve Kürtler ayrılmaz bir bütünüz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı