Altın fiyatları tahta oturdu! Gram altın güldürecek, o tarihe dikkat!

Altın fiyatları son 4 ayın en zirve noktasına ulaşarak yeni bir rekora imza attı. Gram altın fiyatı 523 TL'yi geçti. İslam Memiş, gram altın fiyatları için rakam vererek beklentisini paylaştı.

EKONOMİ 13.10.2021, 21:20
2
Altın fiyatları tahta oturdu! Gram altın güldürecek, o tarihe dikkat!
Altın fiyatları genel itibariyle ABD enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesi sonucu ONS altın fiyatı ve dolar kuru etkisiyle de yükseldi. Gram altın fiyatı gün içinde en düşük 510 liradaydı. Şu dakikalar itibariyle gram altın fiyatı 523,26 TL seviyesinde işlem görüyor. ONS altın saat 20.10 itibariyle 1,794 TL seviyesinde bulunuyor.

Gram altın fiyatları 4 ayın en yüksek seviyelerinde hareket sergiliyor. Gram altın fiyatları piyasada yüksekten işlem görürken ABD’den gelen TÜFE verisiyle yeni bir rekora imza attı. ABD’de TÜFE eylül ayında yıllık 5,4 artış kaydetti. Gelen veriyle beraber dolar kuru 9,10 TL’yi aştı.

ONS altın tarafında yükseliş görülürken bununla beraber gram altın fiyatı 523 lira seviyesini geçti. Cumhuriyet altını 3524 TL, çeyrek altın fiyatı 865 TL’den satıldı.

Uzmanlar ise altın fiyatları üzerinden yaşanan yükselişi yorumladı. Uzmanlar ONS altın için önemli destek seviyelerini, aşağıda 1720-1680-1650 dolar bandında, yukarıda ise ilk olarak 1792-1835-1900 dolar seviyeleri olarak açıklıyor. ABD’den gelen enflasyon verisini değerlendiren Inveo Portföy Yönetim Müdürü Eral Karayazıcı, “Ne altın için doping olacak ne de sert satışa zemin yaratacak bir faktör değişikliği yok. Ons altın 1830-1835 dolar bandını test etme şansını sürdürüyor.” dedi.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Özellikle önümüzdeki haftalardan itibaren fiyatlarda ciddi yükselişler göreceğiz. Altın ve gümüş yatırımcısı önümüzdeki 2 ay boyunca hatta yıl sonuna kadar, 3 ay boyunca çok ciddi anlamda yüzleri gülecek” dedi.

“Bildiğiniz üzere son 4 aydır altın ve gümüş fiyatlarında ciddi baskılama olduğunu gözlemliyoruz ve yine sosyal medya hesaplarından bunun nedenlerini sık sık anlattım ve bu nedenle sonuca baktığımız zaman da altında yine koca bir manipülasyon çıktı. Özellikle 4 aydır özellikle Amerika Merkez Bankası FED Başkanı, FED üyeleri, Hazine Bakanı Janet Yellen tarafından geçici enflasyon şöyleydi, böyleydi derken bir tuzak piyasası vardı. Son 4 ayda bir baktık ki FED Başkanı dahil olmak üzere FED üyeleri, FED kararlarından önce hisse senetlerine yatırım yaptıklarını ciddi para elde ettikleri dünya kamuoyuna bomba bir haber olarak güçlü. Yani aslında herkesin tuzağı gün yüzüne çıkmış oldu ve artık FED üyelerinin yaptığı bu işlemlerle ilgili bir araştırma komisyonu kuruldu. Büyük ihtimalle yargılanma süreci olacak. Yani altın ve gümüş fiyatları neden baskı aldığını aylardır anlatıyoruz ama bu olayların örtbas edilmeden gün yüzüne çıkması, nasıl tuzaklar kurmuşlar, nasıl manipülasyon yapmışlar bizde bunu alenen görmüş olduk. Allah bu fırsatı bize vermiş oldu.
Tabii bu manipülasyon altında yatan sebepler enflasyon. Şimdi risklere baktığımız zaman neler var? Yine birkaç aydır konuşuyoruz, tartışıyoruz. Enflasyon her bütün ülkelerde artmaya devam ediyor ve enflasyonla mücadele edemiyor. Hiç bir ülke özellikle enflasyon fiyatların arttığı dönemde her geçen ay dünyadaki bütün insanların fakirleştiğini de görüyoruz. Alım gücünün azaldığını görüyoruz ve nihayetinde son 2 haftadır FED üyelerinden şöyle bir açıklama da geldi, enflasyon endişesi, enflasyon açıklaması, enflasyon biraz daha uzunyacağı, biraz daha yükseleceği, geçici bir enflasyon olmadığına dair açıklamalar da gelmeye başladı. 4 aydır manipülasyon yaparak baskılamışlardı. Artık ellerinde altın ve gümüş fiyatlarına baskı yapacak hiçbir neden kalmadı. Her şey zaten gün yüzündeydi zaten gerçekleri bütün yatırımcılar görüyordu ama bundan sonra altın ve gümüş fiyatları baskılayacak elinde hiçbir neden kalmadı, hiçbir sebep kalmadı. Bundan sonra altın ve gümüş fiyatlarında o enflasyon fiyatlaması, enerji krizi, doğal felaketler, borç krizi, emlak krizi gibi birçok nedeni fiyatlayacak emtia piyasası olacak.
Özellikle önümüzdeki haftalardan itibaren fiyatlarda ciddi yükselişler göreceğiz. Altın ve gümüş yatırımcısı önümüzdeki 2 ay boyunca hatta yıl sonuna kadar, 3 ay boyunca çok ciddi anlamda yüzlerinin güleceği, çok rahat bir şekilde oh be manipülasyon bitti, baskılama bitti, yalan dolan bitti. Artık varlıklarımızın daha rahat bir şekilde değer kazandığını görebiliyoruz diye rahat bir nefes alma dönemi bizi bekliyor olacak.
Burada nasıl bir sonuç çıkıyor? Tabiki varlıklarımıza sahip çıkacağız. Mümkünse her düşüşü bir alım fırsatı olarak değerlendireceğiz. Neye göre uzun vadeye göre ve özellikle altın ve gümüş fiyatlarındaki bu baskılanma dolar/TL’deki agresif yükselişler, hatta dolar TL’deki yükselişler biraz daha devam edebilir. Özellikle 9,25 lira bandına kadar yükselişlerin devam edeceğini, beraberinde gümüş gramın, gram altının yükselişini sürdüreceğini birde ons altının ilave olacağını ve devamında tekrar yeni fiyatlamalar, yeni zirveler görebileceğimizi sık sık sık paylaşıyor oldum.
Özellikle gönül rahatlığıyla şunu söyleyebilirim ki, altın ve gümüş fiyatlarındaki manipülasyonlar, bu baskılar, bu yalan dolanlar, bu tuzakların tamamının hepsi bitti, elenmiş şey kalmadı. Bilerek ve isteyerek piyasaları manipüle eden de sonucunda bir yargılanma süreci olacak ve altın ve gümüş fiyatları özellikle değer artışlarının hızlı bir şekilde devam edeceğini tahmin ediyorum. Bu öngörü ve tahmini de sizinle paylaşıyorum.”
Editörün Notu: Haberde yer alan yorumcunun kendi görüşlerini yansıtır. Haber, yatırım tavsiyesi veya yönlendirme amacı taşımaz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı