Ankara Batıkent Birikim Okulları'ndan 20. Gönül Harmanı Şiir Gecesi

20.si düzenlenen Gönül Harmanı Şiir gecesi programının bu seneki teması Kapılar ve Direniş oldu.

KÜLTÜR SANAT 07.03.2024, 15:15
Ankara Batıkent Birikim Okulları'ndan 20. Gönül Harmanı Şiir Gecesi
Ankara Birikim Okulları Ortaokul, Anadolu lisesi ve Fen Lisesi kademesinin düzenlediği program Malazgirtte, Mescid-i Aksaya kadar tarihten ve günümüzden birçok iz taşıdı.
Programın açılış konuşmasını yapan Ankara Birikim Okulları Kampüs Müdürü Müzeyyen Bekaroğlu Köksal, “Amacımız; Anadolu'nun fethinden İstanbul'un fethine, Çanakkale Savaşı'ndan en nihayetinde Osmanlı İmparatorluğu'nun önemli bir bâkiyesi olan Filistin'e kadar kadim tarihimizin parlayan sayfalarında sizlerle küçük bir gezinti yapabilmektir. Henüz hayatlarının baharında olan gençlerin temiz duygu ve düşüncelerle aynı zamanda tarih bilinci ile alın teri dökerek uzun uğraşlar sonucu hazırladıkları bu program bir deniz feneri gibi gecemizi ve geleceğimizi aydınlatacaktır.”  dedi.
Birikim Okulları yönetiminden ve bölge idare amirlerimizden protokolün katıldığı programda Yenimahalle Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu selamlama konuşması yaparak böyle bir temada bir şiir gecesi düzenlenmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ankara Birikim Okulları Kurucu Temsilcisi Muhammet Oltu, Yenimahalle kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğluna, Yenimahalle ilçe milli eğitim müdürü veli Karakuş’a teşekkürlerini iletip günün hatırasına plaket takdim etti.
Programın onur konuğu olan Kudüs şairi Nuri Pakdilin öğrencisi Necip Evlice, Kudus’ün bizler için öneminden ve çizgimizi bozmamamızın kıymetinden bahsetti.
Muhteşem bir sahne dekoru hazırlayan Birikim Okulları öğretmen ve öğrencileri tiyatral bir şiir dinletisi ile katılımcılara unutulmaz bir akşam yaşattı.
Mehmet Akif İnan’dan Mescidi Gördüm Düşümde, Necip Fazıl Kısakürekten Sakarya Türküsü, Fatih Sultan Mehmetten İstemem gibi şiirlerin okunduğu geceye Birikim Okulları korosunun ezgi ve marşları eşlik etti.
Birikim Okulları yönetimi öğrenci ve öğretmenlerine Filistin Anahtarlığı, tüm misafirlere günün hatırasına 20.Gönül Harmanı Şiir Gecesi kitapçığı hediye etti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 09 Mayıs 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:30
Öğle 12:40
İkindi 16:28
Akşam 19:41
Yatsı 21:07
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı