Son Dakika

BİM satıldı mı? BİM’den resmi açıklama geldi

Abu Dabi merkezli Chimera isimli yatırım şirketinin BİM’in yüzde 35’lik bölümünü satın aldığına dair çıkan haberlerle ilgili BİM’den bir açıklama geldi.

EKONOMİ 22.08.2022, 20:25
4
BİM satıldı mı? BİM’den resmi açıklama geldi
Abu Dabi merkezli Chimera isimli yatırım şirketi S anda P Turkey Shariah Liquid isimli bir şirket kurarak Türk borsasına girdiği ve BİM’den çok büyük oranda hisse aldığı iddia edilmişti.
ParaMedya'da yer alan haberle ilgili BİM’den bir yazılı açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada BİM hisselerinin yüzde 35’lik bölümünün satın alındığına yönelik iddiaların gerçekçi olmadığı belirtildi.
Söz konusu açıklamada şu ifadeler yer aldı
Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Chimera isimli şirketin kurduğu S&P Turkey Shariah Liquid fonunun, BİM hisselerinin yüzde 35’lik bölümünü satın aldığı haberi gerçeği yansıtmamaktadır.
Bilindiği üzere, şirketimiz hisselerinin %71’lik kısmı halka açık olup Borsa Istanbul’da işlem görmekte ve herkes tarafından alım-satımı gerçekleştirilebilmektedir. Haberde adı geçen Fon’un Borsa İstanbul aracılığıyla Türkiye’deki muhtelif halka açık şirketlerden bir hisse portföyü oluşturmuş olduğu ve bu portföyünün (BİM sermayesinin değil) yüzde 35'lik kısmının BİM hisselerinden oluştuğu anlaşılmaktadır. Haberinizde değeri 54,6 milyon USD olarak belirtilen hisse alım işlemi eğer gerçekleşmiş ise, bu hisseler BİM’in toplam piyasa değerinin yaklaşık %1,5’ine tekabül edecektir
SaygılarımızlaBİM A.Ş.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı