Son Dakika

Bu nasıl kamusallaştırma?!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin, Solmaz ve Büyük ailelerinin yaşadığı apartmanını ‘yol yapacağız’ gerekçesiyle ısrarla istimlak etmek istemesi kafa karışıklığına neden oldu.

GÜNDEM 06.03.2023, 04:35
2
Bu nasıl kamusallaştırma?!
Kamusallaştırma adı altında Türkiye’de belediyeler eliyle başlatılan rant tartışmaları devam ederken, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin, Solmaz ve Büyük ailelerinin yaşadığı apartmanını ‘yol yapacağız’ gerekçesiyle ısrarla istimlak etmek istemesi kafa karışıklığına neden oldu. Daire başına 130 bin TL, dükkân başına da 130 bin TL vererek bölgedeki konut fiyatlarının çok altında bir istimlâk bedeli veren Samsun Büyükşehir Belediyesi, 2 yıldır devam eden süreç boyunca Solmaz ailesine verdiği hiçbir sözü tutmadığı iddia ediliyor. Haksız ve hukuksuz kamusallaştırma konusunda Millî Gazete’ye konuşan Abdullah Büyük, yetkililere seslenerek maruz kaldıkları zulmün son bulmasını istedi.

Türkiye’de yerel yönetimlerin tartışmalı kamusallaştırma davalarından birisi de Samsun Tekkeköy’de devam ediyor. Solmaz ve Büyük ailelerinin yaşadığı 7 haneli 3 dükkânlı aile apartmanını ‘yol yapacağız’ gerekçesiyle istimlâk etmek isteyen Samsun Büyükşehir Belediyesi, bu kadar da olmaz dedirtti. Solmaz ve Büyük ailelerinin iddialarına göre 2 yıldır Samsun Büyükşehir Belediyesi evlerini almak için elinden geleni yapıyor. Daire başına 130 bin TL, dükkân başına da 130 bin TL vererek bölgedeki konut fiyatlarının çok altında bir istimlâk bedeli veren Samsun Büyükşehir Belediyesi, şimdiye kadar Solmaz ve Büyük ailelerine verdiği hiçbir sözü tutmadı. Haksız ve hukuksuz kamusallaştırmaya ilişkin gazetemize özel açıklama yapana Abdullah Büyük, yol projesinin bahane olduğunu ve apartmanlarının Samsun Büyükşehir Belediyesi’nce rant projelerinde kullanılacağını iddia etti…

Abdullah Büyük, kamulaştırma adı altında maruz kaldıkları haksızları anlatarak, “2 yıldır Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Tekkeköy Belediyesi bizim 7 aileliyle yaşadığımız apartmanı haksız gerekçelerle yıkmak istiyor. Bu süreçte dayım Veysel Solmaz, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar konuyla ilgili birçok görüşme yaptı. Belediye başkanları dayımıza birçok söz verdi ama hiçbirini tutmadı. Hatta Mustafa Demir’in, ‘Senin evini 15 sene yıkmayacağız’ diye söz verdikleri günün fotoğrafı var. Ama şimdi verilen hiçbir söz tutulmadı. Dayımız Veysel Solmaz da bu zulme dayanamayıp iki ay önce vefat etti. Burada bize bir zulüm var. Tüm apartman için verdikleri 2 milyon TL ile 2 daire bile alamıyoruz” ifadelerini kullandı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin binalarını yıkmak için yol projesini bahane ettiğini belirten Abdullah Büyük, “Yaşadığımız apartman Tekkeköy’ün en işlek noktasında. İstimlâk kararından önce müttehitlerin gözdesi olan apartmanımız şimdi Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından resmen gasp edilmek isteniyor. Bu uğurda bizi tehdit ettiler, bize iftira attılar, bizi aşağıladılar. Bu bina bizim için artık maddi değerinden de öte. Biz her fırsatta devletimizin yanında duran bir aileyiz. Şimdi devlet kurumlarındaki bazı insanlar yetkilerini haksız bir şekilde kullanıyor. Ankara’da çalmadığımız kapı kalmadı ama kimse sesimizi duymadı. Tekrar yetkililere sesleniyoruz, devletin makamını kullananların bize yaptığı zulme ne zaman son vereceksiniz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı