Burkina Faso’da su kuyuları açıldı

Cansuyu’nun kuraklık çeken Afrika ülkelerine yönelik su kuyusu yardımları sürüyor…

GÜNDEM 04.03.2021, 04:35
35
Burkina Faso’da su kuyuları açıldı
Cansuyu Derneği’nin Afrika’nın kurak bölgelerindeki yardımları aralıksız devam ediyor. Bölgede birçok yardım faaliyetini birlikte yürüten dernek, son olarak Burkina Faso’nun kurak bölgelerinde 20 tane su kuyusu açarak, mağdurların hizmetine sundu.
‘Sizi gerçek muhtaçlara ulaştırır’ sloganı ile yıllardır dünyanın dört bir yanındaki faaliyetlerini titizlikle sürdüren Cansuyu Derneği; açlık, susuzluk, kuraklık, savaş ve doğal afetler başta olmak üzere 24 farklı alandaki insani yardım çalışmalarına yoğun şekilde devam ediyor. En önemli faaliyetlerinden birisi olan ‘Su Kuyusu Projesi’ ile mazlumların temiz su ihtiyacını karşılayan Cansuyu, Batı Afrika ülkesi olan Burkina Faso’da 20 tane su kuyusu açılışı gerçekleştirerek bölge halkının hizmetine sundu. Başkent Vagadugu’ya 100 km uzaklıkta olan Kokologho şehrinin kurak köylerinde açılan su kuyuları on binlerce mazlumun yüzünde tebessüme dönüştü.  Bu çalışma ile yılın büyük bölümü yağış almayan ve şiddetli su ihtiyacının olduğu kurak bölgelerde yaşayan halkın temiz içme su ihtiyacını karşılayan dernek, diğer taraftan tarımsal ve hayvansal faaliyetlerin gelişmesine destek olurken, bölgedeki kirli su kaynaklı bulaşıcı hastalıkların da önüne geçmiş oluyor.

Bölgedeki muhtaçlar için gıda dağıtımları da gerçekleştiren Cansuyu ekibi, içerisinde temel yiyecek malzemeleri olan gıda kolileri ile Cansuyu’na vekaletle bağışlanan adak, akika ve şükür kurbanlarının etlerini de bölgedeki 10 binden fazla muhtaca ulaştırdı. Gerçekleştirilen organizasyon ve bölge hakkında açıklamalarda bulunan Cansuyu Derneği Yardım Koordinatörü Bilal Değirmenci, Burkina Faso’nun Afrika’daki en kurak ülkelerden biri olduğunu ve ülkeye yılın yaklaşık 10 ayında yağmur yağmadığını belirtti. Değirmenci, “Yılın sadece 2 ayı yağış alan Burkina Faso’da yağış sezonunun ardından kirli birikinti sularda kısa zamanda kuruyor. Bu kavurucu sıcaklık ve kuraklıkta, insanların su olmadan yaşamlarını idame ettirebilmeleri oldukça zorlaşıyor. Ulaşabildikleri kirli ve sağlıksız sular için de her gün kilometrelerce yol yürümek durumunda kalıyorlar” dedi.

Cansuyu Derneği’nin bölgede açtığı su kuyuları ile nasıl bir ihtiyacın karşılandığını anlatan Değirmenci, “Aziz milletimiz ve kadim kültürümüz, gittiği her yere ya bir çeşme ya bir kuyu ya da bir şadırvan inşa eder. Biz de Cansuyu olarak hayırsever bağışlarımızın desteği ile binlerce kilometre uzağa giderek bu kültürü mazlum coğrafyalarda yaşatmaya çalışıyoruz. Hayırsever insanımızın bağışlarını ve selamlarını buradaki kardeşlerimize ulaştırarak, bağışçıların sevap hanelerine bu sadaka-i cariyelerin yıllarca yazılmasına vesile oluyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı