Son Dakika

Çanakkale şehidinin ağlatan mektubu... Sevgili pederim...

Çanakkale Savaşı sırasında Seddülbahir Cephesi'nde şehit olan Piyade Er Cebecioğlu İbrahim'in, şehadetinden hemen nce babasına yazdığı mektup okuyanların içini titretiyor...

KÜLTÜR SANAT 18.03.2021, 10:55
58
Çanakkale şehidinin ağlatan mektubu... Sevgili pederim...
Çanakkale Savaşında şehit olan Er Cebecioğlu İbrahim Efendi'nin babasına yazdığı son mektup Türkiye'yi ağlattı.
31 yaşında iken 7 Haziran 1915'te Seddülbahir Muharebesi'nde şehit olan Cebecioğlu İbrahim Efendi'nin 3 Mayıs 1915 günü babasına yazdığı son mektubunun, torunları tarafından 97 yıldır muhafaza edildiği ortaya çıkmıştı.
Seddülbahir Muharebesi'nde çarpışan 42. Alay'dan sadece 5-6 asker sağ dönebilmişti.

"Merhametli velinimetim, sevgili pederim Mehmet Ağa'ya,
Bir kere sonsuz bir istekle ve hürmetle selam eder, hayır duanızı talep ederim. Beni sorarsanız, elhamdülillah duanızın bereketiyle aciz bedenim sıhhatte olup sizin ömrünüzün uzun olması için gece ve gündüz dua etmekteyim.
Pederim, şu kadar ki orada sizlerin zahmet ve meşakkat çekip çekmediğinizi merak ediyorum. Başkaca bir gam ve kederim yoktur. Bizim için de merak etmeyesiniz. Cenab-ı Hüda beni sizlere bağışlasın. Sizleri de yanınızda bulunan üç sabi çocuğa bağışlasın. Onları mahzun etmeyiniz. Bu her şeye yeter. Siz onları mahzun etmediğiniz için Cenab-ı Allah da kıyamet günü umduğunuz derecelere nail eder inşallah.
Bizi bilip soran komşulara, hısım akrabalara, bu mektubu okuyan efendilere, dinleyen cemaate dahi hepsine teker teker selam ederim. Baki ve sağ olmanızı Allah'a arz ediyorum.
Mektup gönderecek olursanız 5. Kolorduya mensup 14. Fırkada 42. Alay'ın 1. Taburunun 2. Bölüğünde 3. Mangada sakin er İbrahim bilesiniz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı