CHABAD'ın elebaşı geri döndü

CHABAD'ın KKTC sorumlusu Haim Azimov, Millî Gazete’nin etkili haberlerinin ardından ABD’ye kaçmıştı. Azimov’un KKTC'ye geri döndüğü öğrenilirken; vatandaşlar, Azimov hakkında yasal işlem başlatılması ve söz konusu şahsın yargılanmasının önünün açılmasını talep ediyor.

GÜNDEM 28.03.2024, 04:35
CHABAD'ın elebaşı geri döndü
Millî Gazete'nin yapmış olduğu etkili yayınlar sonrasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) CHABAD hakkında ilk somut adım geçtiğimiz aylarda atılmıştı. KKTC Girne Kaymakamlığı, yasadışı faaliyet gösteren CHABAD Yahudi merkezinin tabelasını kaldırmış ve örgüt evini mühürlemişti. Yaşanan gelişmelerin ardından CHABAD'ın KKTC sorumlusu Haim Azimov'un, ülkeden kaçarak Güney Kıbrıs Rum Yönetimi bölgesine (GKRY), oradan da ABD'ye gittiği ortaya çıkmıştı.
Ulusal Birlik Partisi (UBP) İskele Milletvekili Yasemin Öztürk’ün girişimleri ile yasadışı faaliyetlerinden dolayı resmi makamlar tarafından CHABAD'a işlem yapılmıştı. Girne Kaymakamlığı, CHABAD mensuplarından, KKTC'deki faaliyetleri ile ilgili alınmış olması gereken izin belgelerini istemiş, ardından da gösterilemeyen izin belgesi için ek süre de verilmişti. Böylelikle CHABAD'ın KKTC’deki faaliyetleri ile ilgili İçişleri Bakanlığı, Girne Kaymakamlığı ve Girne Belediyesinde kaydına rastlanmayan örgüt hakkında geniş çaplı araştırma da başlatılmış olmuştu.
KKTC'nin Siyonistlerce işgal edilmemesi adına kıymetli çalışmalarda bulunan Millî Gazete, kritik bir bilgiye ulaştı. Ada'daki temaslarını sürdüren gazetemizin edindiği bilgiye göre birkaç ay evvel ABD'ye kaçan Azimov, KKTC'ye geri döndü. Vatandaşlar, sessiz sedasız bir şekilde KKTC'de yaşamını sürdüren Azimov hakkında yasal işlem başlatılması ve söz konusu şahsın yargılanmasının önünün açılmasını talep ediyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı