CHP'li yöneticiler Millet İttifakının devam edeceği sinyalini verdi

Seçimlerin tamamlanmasıyla birlikte Meclis çoğunluğu da cumhurbaşkanı seçimlerini de kazanamayan Millet İttifakı partilerinden “İttifak sona erdi” açıklamaları gelmeye başladı.

GÜNDEM 03.06.2023, 08:45 03.06.2023, 09:45
2
CHP'li yöneticiler Millet İttifakının devam edeceği sinyalini verdi

Cumhurbaşkanı seçimlerini kaybeden Millet İttifakı partilerinden bazıları, seçimlerin tamamlanmasının ardından "ittifak sona erdi" açıklamaları yapmaya başladı. Ancak CHP içerisinde, bu açıklamaların "önümüzdeki süreçte Meclis'te işbirlikleri devam edeceği" şeklinde değerlendirildiği ifade ediliyor.
CHP kaynakları, 6 parti tarafından hazırlanan ortak mütabakat metnini hatırlatarak, "Bu metinde kadına şiddetten ekonomiye kadar birçok konuda yapılacak çalışmalar yer alıyordu. Tüm partilerin imzası da metnin altında bulunuyor. Meclis'e bu konularla ilgili bir teklif geldiğinde, partiler iş birliği içinde hareket edecektir" yorumunda bulunuyor.
Ayrıca, önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlere de dikkat çeken CHP kaynakları, "Daha önce yerel seçimlerde iş birliği başarılı sonuçlar vermişti. Yeni dönemde de benzer şekilde iş birliği yapılabilir ve seçimlere yaklaşıldığında ittifak konusu tekrar gündeme gelebilir" şeklinde konuşuyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı