CHP yaz saati uygulamasının kaldırılması için harekete geçti!

CHP 6 yıldır yürürlükte olan kalıcı yaz saati uygulamasının kaldırılması için harekete geçti

SİYASET 12.10.2022, 14:10
2
CHP yaz saati uygulamasının kaldırılması için harekete geçti!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminde, 7 Eylül 2016 tarihli Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile başlayan kalıcı yaz saati uygulamasının kaldırılmasına yönelik adım CHP'den geldi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, "Enerji tasarrufu sağlamak, gün ışığından daha fazla faydalanmak" amacıyla geçildiği belirtilen uygulamaya ilişkin birçok uzman ve vatandaşın 6 yıldır itirazlarının görmezden gelindiğini belirtti.
Akın  açıklamasında şu ifadeleri kullandı
"Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2016'da saat uygulaması konusunun bilimsel olarak incelenmesi için İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile bir çalışma başlattı. İTÜ'nün hazırladığı belirtilen rapor kamuoyu ile paylaşılmadı. Bakanlık, vatandaşlardan ne zaman kalıcı yaz saati uygulamasına karşı tepki gelse bu rapora atıf yapıyor.
Söz konusu bilimsel olduğu iddia edilen raporun bütün akademisyenler tarafından incelenmesi oldukça önemliyken, raporun aslı ortada olmadığı için gereken inceleme yapılamıyor. Defalarca sorduk. Rapor nerede? Kamuoyuna neden açıklamıyorsunuz? diye. Sorularımıza 'internetten arayın' diye yanıt veriliyor.
Bu kadar ciddiyetsiz bir yönetim anlayışı ile enerji politikaları üretilemez. Ortada olmayan bir rapora, bilimsel olduğu iddia edilen verilere ve sözde tasarrufa dayandırılan bu garip uygulamaya hemen son verilmeli."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı