Son Dakika

Çinli otomotiv şirketi Geely'den Aston Martin hamlesi: Ortak oldu

Çinli otomotiv şirketi Geely, İngiliz lüks otomobil üreticisi Aston Martin Lagonda'nın yüzde 7,6 hissesini satın alarak ortak olduğunu duyurdu.

BİLİM VE TEKNOLOJİ 30.09.2022, 21:05
1
Çinli otomotiv şirketi Geely'den Aston Martin hamlesi: Ortak oldu
Çinli otomotiv üreticisi Geely Üst Yöneticisi Donghui Li, yaptığı basın açıklamasında, İngiliz otomotiv şirketi Aston Martin'in yüzde 7,6 hissesini satın aldıklarını ifade etti. Aston Martin ile ortaklığının sağlayacağı iş birliği potansiyelinden heyecan duyduklarını vurgulayan Çinli otomotiv üreticisi Geely Üst Yöneticisi Donghui Li, teknoloji alanındaki sundukları yeniliklerle şirketin gelecekteki başarısına katkı sağlamayı umduklarını söyledi.
Çinli otomotiv üreticisi Geely, satış bedeline ve anlaşmanın detaylarına dair bilgi vermezken İngiliz lüks otomobil üreticisi Aston Martin'den yapılan açıklamada, şirketin Geely ve Suudi Arabistan hükûmetinden toplam 730 milyon dolar yatırım aldığı ifade edildi.
Çin'in en büyük özel otomotiv şirketi Geely, son yıllarda uluslararası markalarla kurduğu ortaklıklar ve devir anlaşmalarıyla küresel pazardaki payını arttırıyor.
Çin'in en büyük özel otomotiv şirketi Geely, daha önce İsveç'te LYNK & Co, Volvo ve Polestar, İngiltere'de ise Lotus markalarını satın almıştı. Şirket ayrıca Mercedes'i bünyesinde barındıran Alman Daimler AG'ye, yüzde 9,7 hisseyle ortak olmuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı