Son Dakika

Cumhur İttifakı'nda, Hilal Kaplan krizi! MHP tabanı tepkili

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Bahçeli'nin açıkça "İftiracı" olarak ilan ettiği Hilal Kaplan'ı TRT Yönetim Kurulu'na atması MHP tabanında rahatsızlığa neden oldu.

GÜNDEM 15.07.2021, 19:40
14
Cumhur İttifakı'nda, Hilal Kaplan krizi! MHP tabanı tepkili
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan,  TRT Yönetim Kurulu'na Sabah yazarı Hilal Kaplan'ı atadı. Ankara kulislerinde tartışmalara neden olan karar MHP tabanında tepkilere neden oldu.  Devlet Bahçeli'nin, "İftiracı" olarak ilan ettiği, Semih Yalçın'ın ağır ifadelerle yüklendiği Hilal Kaplan'ı ödüllendirilmesi Cumhur İttifakı'nda yeni bir kriz olarak nitelendirildi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 24 Haziran'da yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerine giden süreçte kendisi ve partisine "iftira attığını" ileri sürdüğü 70 kişinin ismini yayımladı.
Bahçeli, 'Teşekkür Mesajı' başlığını koyduğu açıklamasında "Aşağıdaki isimleri yazılmış zevat-ı muteber (!) aylar süren yoğun ve yorucu bir iftira kampanyasından yüzlerinin akıyla çıktılar (!). Allah var ya, partimizi yılmadan kötülediler. Yüksünmeden ithamlarını sıraladılar. Yorulmaksızın MHP husumetini derinleştirdiler. Kendilerine çok şey borçluyuz (!). Yaptıklarını, yazdıklarını, yıktıklarını, yorumlarını hiç unutmayacağız" dedi.
İsimlerini saydı kişilerin "MHP'ye özel bir kin ve nefret duyduğunu" iddia eden Bahçeli şöyle devam etti: "Sayısız iftiranıza teşekkür ederim. Hayret verici ithamlarınıza teşekkür ederim. Şaşırtan isnatlarınıza da teşekkür ederim. Sizin gibiler olmasa hakikat, haysiyet, doğruluk, adamlık, ahlak, insanlık nasıl seçilir, ayırt edici vasfını nasıl gösterirdi! Bu nedenle şükranlarımı sunuyorum, var olun diyorum. Ne yaptınızsa başaramadınız, nitekim Milliyetçi Hareket Partisi'ni yıkamadınız. Beyhude yere uğraşmayın, Türk Milletini durduramazsınız." Bahçeli'nin saydığı isimler arasında Sabah yazarı Hilal Kaplan da vardı. 
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın da, 'Türk bayrağının ismi Türkiye bayrağı olsun' diyen Hilal Kaplan'a çok sert tepki gösterip, "' Bu şahsiyetin terbiyesizce ve edepsizce yaptığı bu çıkış esasında kendi ile alakalıdır. Bir meşhur olma gayretinden başka bir şey değil'' dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı