Son Dakika

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı bugün: Masada, EYT ve başörtüsü var

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün gerçekleşecek. Toplantıda EYT, taşeron işçiler ve başörtüsü anayasal güvence düzenlemesi yer alması bekleniyor.

GÜNDEM 24.10.2022, 09:40
2
Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı bugün: Masada, EYT ve başörtüsü var
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında kabine toplantısı bugün gerçekleşecek. Gündemin en önemli konuları arasında EYT düzenlemesi, sözleşmeli personel ve taşeronların durumu ve başörtüsüne anayasal güvence sağlayacak düzenleme ana maddeler olacak.
Kabine toplantısı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşecek. EYT düzenlemesi, geçici işçiler, sözleşmeli personel ile taşeronların durumu, başörtüsüne anayasal güvence sağlayacak anayasa değişiklik teklifi toplantının ana gündem maddeleri olacak.

Kabine Toplantısı'nda, yaklaşık 6 milyon kişiyi ilgilendiren EYT düzenlemesi değerlendirilecek. Sona yaklaşılan çalışmanın detayları konuşulacak. EYT için geçtiğimiz günlerde Çalışma Bakanı Vedat Bilgin aralık ayını işaret etmişti. Ayrıca, kamudaki 550 bin sözleşmeliye yönelik kadro çalışması, mevsimlik ve geçici işçilerin durumu ile taşeron işçilerin kadroya alınması için yürütülen çalışmalar da görüşülecek.

Başörtüsü düzenlemesi de Kabine'nin gündeminde olacak. Hazırlıkları tamamlanan anayasa değişiklik teklifi ele alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhalefete yaptığı referandum çağrısının ardından yol haritası görüşülecek.
Ekonomi de gündemin en önemli maddelerinden biri olacak. Enflasyonla mücadele konusunda atılan adımlar ve sonuçları değerlendirilecek. Terörle mücadele ve Yunanistan ile Ege Denizi'nde yaşanan gerilim kabine toplantısının olası gündem maddelerinden olacak. Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklama yapılacak.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı