Dana Kavurmanın Lezzetli Olması İçin Neler Yapabilirsiniz?

Kavurma yaparken kuzu eti tercih edilebileceği gibi koyun ya da dana eti de tercih edilebilir. Bu yazımızda sizlere lezzetli ve yumuşacık dana kavurmanın püf noktalarından bahsedeceğiz.

AİLE 23.03.2024, 14:25
2
Dana Kavurmanın Lezzetli Olması İçin Neler Yapabilirsiniz?
Özellikle kurban bayramlarında taze etlerden yapılan kavurma, kokusu ve lezzeti ile herkesi kendine hayran bırakır. Normal zamanlarda da birçok kişi tarafından sıklıkla tercih edilen et kavurma, kuzu ya da koyun etinden yapılabildiği gibi dana etinden de yapılabilmektedir.
Dana etinden kavurma yapmak için biraz daha uzun bir süreye ihtiyaç vardır. Genel olarak dana eti, yeteri kadar su ve yağ ilavesi yapıldıktan sonra kuzu ve koyun etine göre daha uzun süre pişirilmeye ihtiyaç duyar. Etlerin yumuşak ve lezzetli olması için genel olarak dikkat edilmesi gereken en önemli husus, etler için kullanılacak baharatların en son eklenmesidir. Tuz ve damak tadına göre tercih edilecek baharatlar, pişirme aşamasının başında etlere ilave edilir ise bu işlem etlerin sert olmasına neden olacaktır. Bu püf noktası kuzu, koyun ve dana eti için geçerlidir.

Dana kavurma yapmak için tercih edilecek etin orta yağlı olması gerekir. Tamamen yağsız et, kuru bir kavurmanın elde edilmesine neden olacaktır. Çok yağlı etlerin tercih edilmesi ise etin sulu olmasına ve dolayısı ile istenilen lezzete sahip olmamasına neden olur.

Dana etinden kavurma yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;

Lezzetli dana kavurma yapmak için ilk olarak etler hazırlanır. Ardından düdüklü tencereye alınan etlerin üzerine iki diş sarımsak bütün olarak ilave edilir. Etlerin üzerine çıkacak kadar su eklendikten sonra düdüklü tencerenin kapağı kapatılır ve ortalama olarak yirmi beş ila otuz dakika pişirilir. Daha kısa süre pişirme gerçekleşir ise etler sert olacaktır.
Pişen etler yapışmaz özelliğe sahip olan bir tavaya aktarılır ve tereyağının yarısı etlerin üzerine eklenir. Bu aşamada artık baharatlar etin üzerine ilave edilebilir. Etin piştiği sudan yarım su bardağı alınarak karışıma eklenir ve etler suyunu tamamen çektiğinde kalan tereyağı da ilave edilir. Etlerin rengi dönene kadar kavurma işlemine devam edilir. Ardından sıcak sıcak servis edilir.


Et seçimine dikkat edildikten sonra düdüklü tencere kullanımı ile kısa sürede lezzetli ve lokum gibi dana kavurma elde edilebilir. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan bir, düdüklü tencereden sonra etler tavaya alınmadan önce tavanın ısıtılmasıdır. Bu sayede etlerin kuruması ve sertleşmesi engellenecektir.

Dana kavurmanın yer aldığı akşam yemeği menüsüne çorba ile başlangıç yapmak isteyenler, brokoli çorbasını tercih edebilir. Bu sayede oldukça sağlıklı bir yemek başlangıcı da yapılmış olunur. Dana kavurmanın yanına meyhane pilavı ve fırın patates yapılabilir. Bu iki yardımcı yemek, dana kavurmanın lezzetinin de dengelenmesini sağlayacaktır. Başlangıç ve yardımcı yemeklere karar verildikten sonra güzel bir salataya da karar verilirse, enfes bir akşam yemeği menüsü sizi ve sevdiklerinizi bekliyor olacak. Dana kavurma, meyhane pilavı ve fırın patatesin yanında rengarenk çoban salakta oldukça yakışacaktır. Farklı soslar ile hazırlayabileceğiniz çoban salataya, nar ekşisi ekleyerek daha lezzetli bir tatta yakalayabilirsiniz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı