Son Dakika

Darbeler, demokrasiden sonra en çok emekçi kesime zarar vermiştir

12 Eylül 1980 darbesinin üzerinden 41 yıl geçti… Darbenin üzerinden geçen 41 yıla rağmen etkileri halen hafızalarda…

GÜNDEM 13.09.2021, 04:35
11
Darbeler, demokrasiden sonra en çok emekçi kesime zarar vermiştir
Dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Kenan Evren başkanlığında gerçekleştirilen ve demokrasi tarihinde kara bir leke olarak bilinen 12 Eylül 1980 darbesi, üzerinden geçen 41 yıla rağmen hafızalardan silinemiyor. Türkiye’de darbelerin demokrasiden sonra en çok emekçi kesime zarar verdiğini, darbe sonrası meydana gelen ekonomik buhranlarla çalışan kesimin ekmeğinin de hürriyetleri kadar küçüldüğünü belirten Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, “12 Eylül askeri darbesi de demokrasimizi, özgürlüklerimizi, aşımızı, ekmeğimizi küçültmüş, emekçi kesime çok büyük zarar vermiştir” dedi.
1980 darbesinin 41’inci yılı nedeniyle bir açıklama yayınlayan Öz Sağlık-İş Genel Başkanı Devlet Sert, Türkiye tarihinde yaşanan darbelerin en çok emekçi kesime zarar verdiğine dikkat çekerken, “Ülkemiz demokrasi tarihinin bu kadar çok darbe, ihtilal, kalkışma gibi antidemokratik rejim müdahaleleri ile anılması, demokrasimiz kadar çalışma hayatını, emek mücadelesini, ekmek mücadelesini de sekteye uğratmıştır” ifadelerini kullandı. 12 Eylül 1980 darbesi sonrası binlerce işçinin işine son verildiğine ve çeşitli nedenlerle binlerce kişinin cezaevlerine gönderildiğini hatırlatan Sert, “12 Eylül askeri darbesi sonrası STK’lar kapatılmış, çalışma hayatının bileşenlerinin tamamı bir şekilde zarar görmüştür. Etkisi yıllar süren bu antidemokratik koşullar işçi kesiminin de ekmeğini tıpkı demokrasimiz kadar, özgürlüklerimiz kadar kısıtlamış, küçültmüştür” dedi.

Türkiye’nin demokrasi tarihinin yanında kişilerin ve kurumların darbelere karşı tutum ve tavrın demokrasiye inancı arttırdığına dikkat çeken Sert, “Ülkemiz demokrasisi üzerinden tank, palet sesleri ile, postallarla geçen 12 Eylül askeri darbesini her zaman olduğu gibi 41’inci yılında da şiddetle reddediyor, kınıyor, demokrasiye olan bağlılığımızı bir kez daha kuvvetle vurguluyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı