Son Dakika

Davutoğlu, Bahçeli'yi işaret etti: Her an seçim için hamle bekliyorum

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, “Bahçeli’den her an bir hamle ben bekliyorum. Ama biz parti olarak hemen seçim diyoruz” ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 05.07.2022, 08:15
Davutoğlu, Bahçeli'yi işaret etti: Her an seçim için hamle bekliyorum
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’ın sorularını cevapladı. Davutoğlu erken seçim için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi işaret etti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü kez aday olabilmesi için erken seçimin şart olduğunu dile getiren Davutoğlu, aksi bir durumda itiraz edeceklerini de açıkladı.
Davutoğlu, “Vaktinde seçim yaparak böyle bir problem yokmuş gibi karar almak, hukuka aykırı olur. Ama bizim tercihimiz şudur, hukuken değil de, siyaseten tercihimiz şudur, mutlaka seçimle girmeli cumhurbaşkanı. Yani erken seçime gidererek, seçimi kaybederek gitmeli. Yoksa hukuki bir tartışma çıkararak değil.” dedi.

Ahmet Davutoğlu, siyasi partilerin sandık her an önüne gelecekmiş gibi hazır olması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:
“Ama ben Sayın Erdoğan’ın son ana kadar gücünü kullanmaya çalışacağı kanaatindeyim. Bir de uzun süre iktidara sahip olanlar genellikle bir yanılsama içine girerler. Sanki biraz sonra işler düzelecekmiş gibi. Burada iktidarın seçim konusundaki kırılgan taşı sayın Bahçeli’dir. 2002 ve geçen seçim sayın Bahçeli’nin psikolojisine ayarlı seçimler oldu. Yine benzer sürpriz yapabilir. Sayın Erdoğan, döneminin sonuna kadar beklemeyi uygun görse bile sayın Bahçeli’den her an bir hamle ben bekliyorum”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı