Son Dakika

Deniz Zeyrek'ten uyarı yazısı: Adalet olunca yiğitliğe gerek kalmaz

Gazeteci Deniz Zeyrek, Levent Gültekin'e yapılan saldırı kaspamında bir yazı kaleme aldı.

GÜNDEM 12.03.2021, 14:30
13
Deniz Zeyrek'ten uyarı yazısı: Adalet olunca yiğitliğe gerek kalmaz
Gazeteci Deniz Zeyrek, Levent Gültekin'e kalabalık bir grubun saldırması olayı hakkında Sözcü'deki köşesinden uyarıda bulundu.
Köşesinden yapılan saldırıya tepki gösteren Zeyrek, şu ifadeleri kullandı:
"Bu ülkede 8 Mart 2021 Pazartesi günü bir gazeteciye saldırdılar. Bakırköy'de meydan denilebilecek kalabalık bir alanda, program yaptığı Halk TV'nin önünde hücum ettiler. 20 – 25 kişiydiler.
Yere yığılır yığılmaz kollarının ve ellerinin arasına aldığı kafasını korumaya çalıştı gazeteci.
Tekmeler indi kalktı, yumruklar indi kalktı ama o ısrarla kafasını kollarının ve ellerinin arasında tuttu.İyi ki de tuttu ve çıkarmadı. Zira bir fikir adamının en kıymetli ve bu tür durumlarda ilk koruması gereken yeridir kafası. Evet, tahmin ettiğiniz gibi Levent Gültekin'den, vicdanlı, inançlı bir gazeteciden söz ediyorum. O saldırıda kafasını korudu Levent ama bunu başarabilmek için parmaklarını feda etti.Yaşamını konuşarak, yazarak kazanan bir fikir insanının aklını, beynini, kafasını korumak için parmaklarını feda etmek zorunda kalması ne acıdır değil mi?
40 kollu 40 bacaklı bir saldırgana karşı kimse tek başına yiğitlik edemez. Zaten, atalarımızın dediği gibi adalet olunca yiğitliğe gerek kalmaz.
O kırık kemikler kaynayacak ve Levent yeniden on parmak yazmaya başlayacak.
Ancak, (eğer gereğini yapmazlarsa) kendi dönemlerinde gazetecilerin parmaklarının, kollarının, kafalarının tekmelerle yumruklarla, sopalarla kırıldığı ve bu konuda adaletin zerre kadar yerini bulmadığı gerçeği, ömürleri boyunca Adalet ve İçişleri bakanlarının peşini bırakmayacak.
Benden söylemesi."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı