Son Dakika

Depremzedeler ceza ve tazminat davası açabilir

Prof. Dr. Naci Görür uyarıyor: İl Risk Azaltma Planı gereğince yapılmayan önlemler can ve mal kaybına neden olursa, depremzedeler ilgililer hakkında ceza ve tazminat davaları açabilirler ve açmalılar.

GÜNDEM 22.03.2023, 20:20
 Depremzedeler ceza ve tazminat davası açabilir
Kahramanmaraş merkezli son depremlerin ardından, birçok ihmali ortaya çıkardığı belirtiliyor. 2020 yılında afetten üç gün önce uyarıda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İl Risk Azaltma Planı'nın gereğinin yapılmadığına dikkat çekti. İldeki depremle ilgili tüm kurumlara ne yapmaları gerektiği konusunda talimatlar verildiğini hatırlatan Görür, "İRAP planının gereğinin yeterince yapılmadığını ortaya çıkan tablodan görüyoruz" ifadelerini kullandı.
Görür, açıklamasında "Can ve mal kaybına uğrayan vatandaşlar ilgililer hakkında ceza ve tazminat davaları açabilirler ve açmalılar" uyarısında da bulundu. İl Risk Azaltma Planı, depremle ilgili tüm kurumların ne yapmaları gerektiği konusunda bir rehber niteliği taşıyor. Görür'ün açıklamaları, planın yeterince uygulanmadığının bir göstergesi olarak yorumlandı.
Prof. Görür Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Arkadaşlar, yanılmıyorsam İRAP Planları ile (İl Risk Azaltma Planı) Devlet tüm valilik ve belediyelere olası bir depreme karşı kentlerini nasıl depreme hazırlamaları gerektiği görevini verdi. İldeki depremle ilgili her kuruma ne yapması gerektiği hususunda talimatlar verdi. Dolayısıyla bugünkü deprem bölgesindeki kentlerde İRAP planının gereğinin yeterince yapılmadığını ortaya çıkan tablodan görüyoruz. O halde bu depremlerde can ve mal kaybına uğrayan vatandaşlar ilgililer hakkında ceza ve tazminat davaları açabilirler ve açmalılar."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı