Son Dakika

Dolarda şov! Selçuk Geçer dolar kuru için tarih verdi: Şimdi görün

Dolar kuru sert hareketleriyle piyasayı derinden etkilerken TCMB'dan müdahale geldi ama Erdoğan'ın konuşması sonrası zirveye çıktı. Enflasyon verisi sonrası Selçuk Geçer dolar kuru için tarih verdi.

EKONOMİ 01.12.2021, 16:30
10
Dolarda şov! Selçuk Geçer dolar kuru için tarih verdi: Şimdi görün
Dolar kuru resmen şovlarına bir yenisi ekliyor. Merkez Bankası bugün öğlen saatlerinde dolar kuruna 7 yıl aradan sonra ilk kez müdahale etti. Müdahale sonrası dolar kuru 12,40 TL seviyesine indi fakat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısındaki açıklamaları sonrası tekrar 13 TL seviyesinin üzerine çıktı. Böylece dolar kuru 13 TL’nin altında kalamadı. Dolar kuru saat 16.15 itibariyle 13,37 Türkiye’deki bu ekonomik veri sonrasında İstanbul’da enflasyon oranı açıkladı. Yüzde 24,05 ile İstanbul'da enflasyon 18 yılın zirvesine çıktı. Ekonomist Selçuk Geçer ise enflasyon rakamı üzerinden dolar kuru için tarih vererek korkutan bir uyarıda bulundu. 
Piyasalar, 1 Aralık’ta Merkez Bankası’nın dolara müdahalesi ile hareketlendi. Doğrudan dolara müdahale ettiğini duyuran TCMB açıklamasında, “Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur.” ifadelerini kullandı.

Dolar kurunda bu gelişmeler yaşanırken bir ekonomik veri de İstanbul Ticaret Odası’ndan geldi. İstanbul'da perakende fiyatlar Kasım'da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 24,05 artış kaydetti. Ekonomist Selçuk Geçer, bu veri sonrası enflasyon rakamı tahmininde bulunarak dolar kuru için 3 Aralık’a işaret etti.

Sosyal medya platformu Twitter hesabından enflasyon tahminini paylaşan Selçuk Geçer, “Doları 3 Aralık’ta görün” dedi. Geçer’in paylaşımı şöyle:

* 3 Aralık’ta kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye hakkında bir değerlendirme yaparak kredi notunu açıklayacak.
“İstanbul'da perakende fiyatlar Kasım'da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 24,05 artış kaydetti. Geçmiş olsun. Enflasyon yüzde 22’nin altında gelmez. Dolar 3 Aralık’ta görün.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı