Dolarda yatırım fırsatı ayağa geldi: Bu seviyeyi bekleyin

Doların kurunda düşüş devam ediyor. Dolar kurunda yaşanan düşüşün ne kadar süreceği merak konusu. Ünlü piyasa uzmanının dolar kuru yorumu dikkat çekti.

EKONOMİ 23.08.2021, 21:00
4
Dolarda yatırım fırsatı ayağa geldi: Bu seviyeyi bekleyin
Dolar kuru haftaya düşüşle başladı. ABD doları günü 8.43'ten kapattı. Dolar kurunda yaşanan bu düşüşü uzmanlar bir kaç sebebe bağlıyor. İlkin olarak yaz döneminde pandemiye rağmen belli bir turist girişi oluyor. Onun dışında iç piyasalarda da hareketlilik yaşanıyor. Merkez Bankası'nın faiz indirmemesi, IMF'den Türkiye'ye gelen para son dönemlerde yapılan bazı swap anlaşmaları doların düşmesinde ana etken. Şimdi yatırımcılar ve şirketler doların bundan sonraki gidişatını merak ediyor. 
Dolar kurunun durumu merak edilirken piyasa uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çeken bir tahmin geldi. TV5 Televizyonu'nunda yayımlanan Yunus Emre İşçi'nin sunduğu Haber Merkezi programına katılan İslam Memiş piyasaların beklentisi ile ilgili konuştu. Memiş ''Yurtiçi piyasalarda döviz kurunda bir gerileme görüyoruz. Emtia fiyatlarında bir yükseliş görüyoruz. Küresel borsaların tamamında bir ralli görüyoruz. Bu dengesizlikler piyasalarda belirsizliği gündeme getiriyor. Cuma günü bir kırılma olacak. Bu kırılma döviz tarafında, altın, gümüş  ve borsa tarafında hissedeceğiz. Yüzde elli bir ihtimali göz önünde bulunduruyoruz. Bu seferki yön kırılmasında 8.30 altında bir rakam görebiliriz.'' dedi.
Bu hafta, tüm gözler Amerika Birleşik Devletleri'bde perşembe günü başlayacak olan ve pandemi nedeniyle çevrim içi gerçekleştirilecek Jackson Hole Ekonomi Politikaları Sempozyumu'nda Fed Başkanı Jerome Powell'ın gerçekleştireceği konuşmalara çevrildi. Powell'in açıklamalar altın ve döviz fiyatlarını büyük ölçüde etkileyecek.
NOT: Burada yer alan görüşler yatırım tavsiyesi değildir, uzmanların kendi fikirleridir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı