Son Dakika

"Dyson kredi kartımdan para çekmiş" şikayetleri bitmek bilmiyor!

Dyson'ın e-ticaret sitesinde vatandaşların kredi kartlarının kopyalandığı ve habersiz çekim yapıldığı belirtildi. Vatandaşlar başından geçen olayları internete taşıyarak şikayetlerini dile getirdiler.

EKONOMİ 13.07.2021, 11:35
13
İngiliz teknoloji şirketi Dyson ile ilgili son günlerde şikayetler zirveye ulaştı. Dyson'dan alışveriş yapanların kredi kartı bilgileri kopyalandığı ve vatandaşlardan habersiz şekilde ücret çekildiği belirtildi. Bankadan gelen SMS bilgisi ile hesabından para çekildiğinden haberdar olan vatandaşlar, Dyson'a tepki gösterdi.
İnternette şikayet hattı olarak bilinen Şikayetvar sitesinden tepkilerini dile getiren vatandaşlar paralarının geri iade edilmesini talep ediyorlar. Şikayetvar'a Dyson ile şikayetini dile getirenlerin bir kısmı şu şekilde:
Dyson ile ilgili şikayetler şöyle:
Dyson firmasının yetkileleri Şikayetvar üzerinden kullanıcılara geri dönüş yaparak bir kısım vatandaş sorununun çözüme kavuştuğunu belirtirken bazı vatandaşlar ise sorunlarının çözülmediğini bir an önce sorunlarının çözülmesini talep ediyor.
"Kredi kartımdan bilgim ve rızam dışında GSM hattıma herhangi bir mesaj ve onay kodu gelmeksizin iyzico ®/Dyson tarafından 5.999,00 TL para çekilmiş. Bu olay 06.07.2021 salı günü gerçekleşmiş. Ben aynı gün saat:17.00 sıralarında fark ettim ve VakıfBank ®'ı arayarak kart iptali gerçekleştirdim. Bir sonraki gün Dyson aradım. Durumu yetkili kişiye ilettim ve polis memuru olduğumu böyle bir duruma maruz kalarak yanıltılacağız yasal süreci başlattığımız ayrıca bilgim dışında sipariş edilen ürünün iptalini ve para iadesini istedim.
Sağ olsun yetkili arkadaşlar kayıt açıp sipariş iptali konusunda gerekeni yapacaklarını beyan ettiler. Dyson gibi uluslararası bir firmanın gerçekleşen bu haksızlık yöntemiyle yapılan işlemlerin iptal sürecini başlatarak ücret iadesini gerçekleştireceğini ve bu şekilde daha fazla mağdur edilmeyeceğimizi umuyorum. Ayrıca bu işlemi gerçekleştirerek haksız kazanç peşinde olan yanıltıcılarla da yasal süreçte yüzleşeceğim. Gereken sipariş iptal ve ücret iade işleminin en kısa sürede yapılmasını umuyorum."
Bir başka vatandaş ise şikayetini şu şekilde belirtiyor:"28.05.2021'de iyzico ® bağlantısıyla kredi kartımdan bilgim dışı 2999 liralık alışveriş yapılmış. Firmayı hemen aradım onayım olmadan yapılan alışverişteki siparişin iptal edilmesi için fakat firma bankanıza da başvuru yapın paranızı kasko (banka) karşılar diyor. (bu arada banka devlet bankası olan Ziraat Bankası ®). Dyson müşteri temsilcisine soruyorum ürünü kargoladınız mı diye bilgi vermiyor. Alışverişi yapan kişiler bu sürede kargolanan ürünü alacaklar sen firma olarak siparişi iptal et diyorum araştıracak diyor. Ayrıca müşteri hizmetleri bu şekilde çok şikayet aldık araştıracağız döneceğiz dedi 6 gün oldu ne arayan ne de soran oldu bu sürede. insanları saf sanıyorlar ama değiller. Kredi kartıma bu ay 3 bin tl nasıl öderim diye kara kara düşünüyorum."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı