Edirne'nin kültürel mirası yaşatılıyor: Tarihi konaklar restore ediliyor

Edirne'nin tarihi ve kültürel kimliğinin önemli bir parçasını oluşturan tarihi konaklar, titizlikle yürütülen restorasyon çalışmalarıyla yeniden hayat buluyor. Bu çalışmalar sadece konakların fiziksel restorasyonunu değil, aynı zamanda şehrin kentsel hafızasının da canlanmasını temsil ediyor.

KÜLTÜR SANAT 15.02.2024, 14:05
3
Edirne'nin kültürel mirası yaşatılıyor: Tarihi konaklar restore ediliyor
Edirne'nin tarihi ve kültürel zenginliklerine katkıda bulunacak önemli bir proje olan tarihi konakların restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
Vali Yunus Sezer, Kaleiçi'nde bulunan konaklarda incelemelerde bulunarak restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Edirne'nin tarihi ve kültürel açıdan dünyada sayılı şehirlerden biri olduğunu vurgulayan Sezer, çok sayıda tarihi konağa ev sahipliği yapan kentin bu konuda oldukça şanslı olduğunu belirtti. Özellikle Kaleiçi'nde turizme kazandırılacak çok sayıda tarihi yapının olduğunu ve bu konakların restorasyonu ile Edirne'nin kentsel hafızasının canlandırılacağını söyledi.
Sezer, "Kaleiçi'ndeki birbirinden değerli tarihi konakların yeniden ihyası ile Edirne'nin tarihi ve kültürel mirasına önemli bir katkı sağlanmış olacak. 28 konağın restorasyonunun tamamlanmasıyla Kaleiçi, dünyada örnek gösterilecek bir cazibe merkezine dönüşecek." dedi.
Restorasyon çalışmalarının en kısa sürede tamamlanması için gerekli tüm adımların atıldığını da sözlerine ekleyen Sezer, Edirne'nin tarihi ve kültürel değerlerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak için büyük bir özveriyle çalıştıklarını ifade etti.
Konakların pek çoğunun Kaleiçi'nde olduğunu, restorasyon çalışmaları bittiğinde bu bölgenin önemli bir turizm rotası haline geleceğini vurgulayan Sezer, "İl genelinde 200'e yakın benzer yapı var. Kendi konaklarıyla ilgili restorasyon çalışması yapacak konak sahiplerine de proje desteği vereceğiz, inşaata başlayacak seviyeye getireceğiz." diye konuştu.
Sezer'e incelemelerinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Batuhan Ciğerci, Baro Başkanı Gökhan Karakoç, İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, İl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Engin Öztürk, Edirne Valiliği Çevre Vakfı Müdürü Burak Hesapçıoğlu da eşlik etti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 09 Mayıs 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:30
Öğle 12:40
İkindi 16:28
Akşam 19:41
Yatsı 21:07
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı