Eğitimini yurt dışında tamamlayanlar dikkat! YÖK'ten yeni denklik düzenlemesi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurt dışında eğitim gören öğrencilere dair yeni bir düzenlemeye imza attı. Söz konusu düzenlemeye göre, dünya sıralamalarında ilk 400'de yer alan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verilecek.

EĞİTİM 29.03.2024, 11:45
2
Eğitimini yurt dışında tamamlayanlar dikkat! YÖK'ten yeni denklik düzenlemesi
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) yurt dışında eğitim gören öğrencilere yönelik yeni bir düzenleme yaptı.
Söz konusu düzenlemeye göre, Dünya sıralamalarında ilk 400'de yer alan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verilecek. İlk 1000'de yer alan üniversitelerden mezun olanlar içinse YKS şartı kaldırılıyor. 

Başarı şartı aranan tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programları için ise İlk 1000'de yer alan üniversitelerden mezun olanlar, transkriptlerine göre bireysel olarak değerlendirilecek. İlk 1000'de yer almayan üniversitelerden mezun olanlar, YKS'ye girerek ilgili programın başarı sıralaması şartını sağlaması gerekecek. Ayrıca diğer tüm programlar için YKS şartı aranmayacak.

Söz konusu düzenlemeye göre, YÖK tarafından kabul edilen üç uluslararası derecelendirme kuruluşunun sıralamaları dikkate alınacak. Başarı sıralaması şartı aranmayan programlar için kısıtlayıcı bir düzenleme yapılmayacak. Ayrıca denklik başvuruları, ilgili yönetmelik ve usul esaslarına göre değerlendirilecek.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı