Enflasyon artı refah payı verilsin

Sağlık-Sen, toplu görüşme öncesi çerçeveyi çizdi…

EKONOMİ 13.06.2021, 04:35
12
Enflasyon artı refah payı verilsin
Sağlık-Sen Başkanlar Kurulu, Ağustos ayında kamu işvereni ile başlayacak olan toplu sözleşme sürecinde masaya sunacakları taleplerin taslağını paylaştı. Sendika, ücretlerin enflasyon karşısında eridiğine dikkat çekerek, “Enflasyon artı refah payı” verilmesini istedi.
Hükümet ile memur kesiminin Ağustos ayında oturacağı toplu sözleşme öncesi Sağlık-Sen, gerçekleştirdiği Başkanlar Kurulu Toplantısı’nın Sonuç Bildirgesi’nde toplu sözleşme taleplerinin ilk taslağını kamuoyuyla paylaştı. Koronavirüs ile mücadele kapsamında en ön safta yer alan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarının ivedilikle çözüme kavuşturulması istenen bildiride, “Döner sermaye adaletsizliği, sözleşmeli istihdam, yetersiz istihdam, kreş, şiddet, mesai ve nöbet ücretlerindeki sorunlar sağlık çalışanlarının boynunu bükmekte, mesleklerinden soğutmakta, tükenmişliğe itmekte, aile bütünlüklerini bozmaktadır. Alın terini ve hakkaniyeti esas alan çalışan odaklı yaklaşımla, 1 milyon sağlık ve sosyal hizmet görevlisinin sorunlarını çözmek mümkündür” ifadeleri kullanıldı.
* Ağustos ayında başlayacak toplu sözleşme görüşmelerinin sorunların çözümü için bir fırsat olduğuna değinilen bildiride, “Sağlık çalışanları kamu görevlileri arasında maaş açısından her geçen yıl geriye gitmiştir. Oysa görev ve sorumluluklarında azalma bir yana, kat be kat artış olmuştur. Bunun yanında enflasyon aldıkları ücreti adeta eritmiştir. Bu gerçekten hareketle enflasyon farkı yerine, enflasyon artı refah payı verilmelidir. Sağlık-Sen toplu sözleşme görüşmelerine, bu bilinçle oturarak, 1 milyon sağlık ve sosyal hizmet çalışanının emek ve hak mücadelesini kararlılıkla temsil edecektir” denildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı