Son Dakika

Engellilerin havalimanı ulaşımına engel! Ücretsiz ulaşım hakkına gasp

İstanbul Havalimanı’na engellilerin ulaşımı zorlaştırılıyor. Havalimanı’na yolcu taşıma ihalesini alan Havaist, engellilere sağlanan yüzde 40’lık indirim hakkını bile evrak ve onaylara tabi tutuyor.

GÜNDEM 26.01.2023, 04:35
21
Engellilerin havalimanı ulaşımına engel! Ücretsiz ulaşım hakkına gasp
Avrupa’nın en yoğun havalimanı olan İstanbul Havalimanı’na engellilerin ulaşımı zorlaştırılıyor. Atatürk Havalimanı’nın kapatılmasının ardından faaliyete başlayan İstanbul Havalimanı’nda eskinin aksine engellilerin ücretsiz ulaşım hakları yıllardır ellerinden alındı. İstanbul Havalimanı’na yolcu taşıma ihalesini yerel seçimler öncesinde alan Havaist Firması, engellilere sağladığı yüzde 40’lık indirim hakkını bile evrak ve onaylara tabi tutuyor.

Kapatılan Atatürk Havalimanı’na ve mevcuttaki Sabiha Gökçen Havalimanı’na ücretsiz olarak ulaşım sağlayan engelli vatandaşlar, Havaist’in uygulamalarına tepki göstererek, ücretsiz ulaşım hakkını yeniden istiyor. Sadece şehit aileleri ve gazilere ücretsiz ulaşım hakkı tanıyan Havaist firması, engellilerin yanı sıra Atatürk Havalimanı’na ve Sabiha Gökçen Havalimanı’na ücretsiz seyahat eden basın mensuplarının hakkını da elinden aldı.

İstanbulluları 68 TL ile 110 TL arasındaki fahiş fiyatlarla İstanbul Havalimanı’na taşıyan Havaist Firması, sadece şehit aileleri ve gazilere ücretsiz ulaşım hakkı tanıyor. Toplu taşıma imkânlarının yeni yeni düzeldiği İstanbul Havalimanı’na yıllardır tek başına yolcu taşıyan Havaist, engellilerin yanı sıra basın mensuplarının da ücretsiz ulaşım hakkını elinden almıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan havalimanı yolcu taşıma yetkisi 2019 yerel seçimlerden önce yapılan bir ihaleyle 10 yıllığına iktidara yakın bir firmaya devredilmişti. O dönemde havalimanı taşımacılığında tekelleşmenin yaşandığı yönündeki eleştiriler de göz ardı edilmişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı