"Erdoğan'a oy veren kitle bile güvenmiyor"

Erdoğan'ın 'Dolara yatırım yapan kaybeder, uyarıyorum Türk lirasında kalın' mesajını değerlendiren Mehmet Tezkan, "Kendisine oy veren kitle bile güvenmiyor" dedi.

EKONOMİ 14.06.2022, 09:00
4
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün bir kez daha "Dolara yatırım yapan kaybeder, uyarıyorum Türk lirasında kalın" açıklamasında bulundu. Erdoğan'ın bu açıklamasını değerlendiren Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, "Erdoğan’a oy veren kitle bile güvenmiyor. Erdoğan’a güvenseler, Erdoğan’ı gönülden destekleseler önce dövizlerini onlar bozdurur. Önce Türk lirasına onlar geçer. Kımıldamıyorlar" dedi.
"Erdoğan dokuz yıl önceki protesto eylemleri nedeniyle dokuz yıl sonra patlayan enflasyonu dokuz ayda indirme sözü verdi. Çünkü, 2018 yılında 'bu kardeşinize oy verin enflasyonla, faizler kurlarla nasıl mücadele edilir göstereyim diyen Erdoğan o vaadini unuttu, başarısızlığının sebebini Gezi'ye bağladı." diyen Tezkan, "Yine de elinden geleni yaparak enflasyonu dokuz/on ay sonra indirmeye başlayacak. Dizginleri eline alacak. Ama bir şartla… Türk milleti tasarrufunu Türk parasında tutarsa! Türk insanı Türk lirasına güvenirse!" eleştirisinde bulundu.

Türk lirasına güvenmek demek iktidara, hükümete güvenmekle eş anlamlı olduğunu belirten Tezkan, "Erdoğan altı, yedi yıldır ‘dolara yatırım yapan kaybeder, uyarıyorum Türk lirasında kalın’ diyor. Dün yine dedi. Söylüyor ama kendisine oy veren kitleyi bile ikna edemiyor. Kendisine oy veren kitle bile güvenmiyor" dedi.
"Nerden biliyorsun diyecek siniz? AKP’nin en çok oy aldığı, Erdoğan sevdalısı illere bakın." diyen Tezkan, "Parası dolarda. Erdoğan’a güvenseler, Erdoğan’ı gönülden destekleseler önce dövizlerini onlar bozdurur. Önce Türk lirasına onlar geçer. Kımıldamıyorlar..." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı