Son Dakika

Erdoğan’dan AKP’li isimlere rest: Ankara’da kimseyi görmeyeceğim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerine hazırlanırken AKP'lilere "İşi olmayanı Ankara'da görmeyeceğim" talimatını verdi.

GÜNDEM 19.04.2023, 21:10
2
Erdoğan’dan AKP’li isimlere rest: Ankara’da kimseyi görmeyeceğim
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), yaklaşan milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimleri için çalışmalarını hızlandırıyor. Erdoğan, bayram öncesinde kurmaylarıyla kısa süreli toplantılar düzenledi ve bayram sürecinde milletvekili adaylarının seçim bölgelerinin dışına çıkmamalarını istedi. Adaylara genel merkezden iletilen talimatla “Çalınmadık kapı kalmasın” denirken, seçimler süresince genel merkezden görevlendirme olmadıkça Ankara’ya gelinmemesi istendi.
Diken'de yer alan habere göre; AKP’de toplantılarda sık sık Meclis çoğunluğunun öneminin vurgulandığı ve genel merkeze iletilen anket sonuçlarına ilişkin simülasyonların Erdoğan’la paylaşıldığı da öğrenildi. Erdoğan’ın toplantılarda “İşi olmayanı Ankara’da görmeyeceğim” dediği belirtilirken, adayların çalışmalarının takip edilmesi için de genel merkezden bazı isimler görevlendirildi.
Öte yandan, AKP’de açılışlar ve temel atma törenleri üzerinden yürütülmesi planlanan seçim kampanyasından kısmen uzaklaşıldı. Erdoğan’ın mitingine dönüştürülen açılışların sayısının artırılmasına karar verildi.
Cumhuriyet Halk Partisi’nde ( CHP) ise aday listelerinin kesinleşmesinin ardından kurumsal kampanyanın belirlenmesi süreci önceki dönemlere göre sarktı. Kiralanan seçim ofisleri ve araçların hazırlanması, fotoğraf çekimleri kısa süre önce tamamlandı. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte ofisler açılırken, CHP’de asıl kampanya hızının bayram sonrasında yakalanması bekleniyor.
Genel merkezden giden talimatlarla birlikte CHP örgütlerinin bayramdan itibaren seçmenle iç içe olması ve son güne kadar çalışmalarını sürdürmesi hedefleniyor. AKP ve CHP, 14 Kasım’da yapılacak seçimler için hazırlıklarını yoğunlaştırırken, seçim sonuçları merakla bekleniyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı