Erdoğan'ın tanımadığı eski ABD büyükelçisi Türkiye'ye geliyor! Vize krizinin aktörüydü

ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı ve Siyasi İşler Müsteşar Vekili ve eski ABD'nin Türkiye Büyükelçisi John Bass, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar'ın daveti üzerine 15-16 Nisan tarihlerinde Türkiye'yi ziyaret edecek.

GÜNDEM 14.04.2024, 22:00
Erdoğan'ın tanımadığı eski ABD büyükelçisi Türkiye'ye geliyor! Vize krizinin aktörüydü
ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı ve Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar'ın davetlisi olarak 15 ve 16 Nisan tarihlerinde Türkiye'ye gelecek.
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ziyarette, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın eş başkanlıklarında 7-8 Mart'ta düzenlenen "7. Türkiye-ABD Stratejik Mekanizma" toplantısında kararlaştırılan hususlar dahil ikili ilişkiler, Gazze'deki güncel gelişmeler, bölgesel ve uluslararası konularda görüş teatisinde bulunulması öngörülüyor.
 Ayrıca 2017 yılında Türkiye'de ABD büyükelçisi olarak görev yapan John Bass, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vize konusunda büyük tepkisini almıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, o dönem John Bass, diplomatik ilişkilerde tanımayacağını açıklamıştı. Bu kapsamda John Bass'ın Türkiye'ye davet edilmesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bilgisi dahilinde olup olmadığı ise merak konusu oldu.

Ekim 2017'de ABD'nin Türkiye'deki göçmen olmayan vize hizmetlerini askıya almaya karar vermesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, John Bass'ın ABD büyükelçisi olarak yetkisini artık tanımayacağını açıklamıştı.
Vize iptali konusu ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nda görevli Metin Topuz Eylül 2017'de gözaltına alınmış ve aynı yılın Ekim ayında da tutuklanması sonrasında gelmişti.
Yaşanan krizin ardından dönemin ABD Başkanı Donald Trump, görev süresinin dolması sonrasında John Bass'ı Afganistan'da görevlendirmişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:08
Güneş 05:38
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:57
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı