Ethem Sancak'tan AKP'ye tepki: 'Onur kırıcı'

Ethem Sancak, ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edildiği için AKP'den istifa ettiğini belirtirken yaşanan durumun sürecin 'onur kırıcı' olduğunu belirtti.

GÜNDEM 15.06.2022, 08:15
17
Ethem Sancak'tan AKP'ye tepki: 'Onur kırıcı'
Ethem Sancak, TV100'de yayınlanan "Tolga Işık ile Az Önce Konuştum" programında çarpıcı açıkalamalarda bulundu. Sancak, ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edildiği için AKP'den istifa ettiğini belirtirken yaşanan durumun sürecin 'onur kırıcı' olduğunu söyledi.
İhraç edilmemek için AKP'den istifa ettiğini belirten Sancak, "Fiili olarak AKP üyesi değilim. İstifa ettim. ‘Ethem Sancak ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edildi’ haberini duyunca dedim ki, bu onur kırıcı bir şey eğer partiye rahatsızlık verdiysem kendim istifa edeyim ve istifa dilekçemi yazdım gönderdim." ifadelerini kullandı.
İlçe Başkanı’nı arayıp ‘İstifamı yollayayım’ deyince çok üzüldüğünü söyleyen Sancak, İlçe başkanının kendisine "Sen bizim abimizsin" dediğini aktardı. İlçe başkanının bu sözlerine karşılık Ethem Sancak, "Beni yuvadan kopardınız napayım?" dediğini belirtek şunları kaydetti:
"AKP'den kişisel bir beklentim olmadığı için üyesi olmuşum olmamışım fark etmiyor. Ben ruhen zaten o davanın insanıyım. Zaten bir kart da vermiyorlar üyelik için. Dolayısıyla bir şey hissetmedim"

Erdoğan hakkında da açıklamalarda bulunan Sancak, "Çok ahlaklı bir kimlik, hiç yalan söylemeyi bilmeyen, dobra dobra halkla diyaloğunda da öyle olan ahlaklı bir lider gördüm ve Ahmet Hakan’ın deyimiyle aşık oldum adama. Neferi olarak arkasından yürüdüm, hiçbir şey de istemedim" diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı