Etlik Şehir Hastanesi çarşamba günü açılıyor

Türkiye'nin en büyük şehir hastaneleri arasında olacak Etlik Şehir Hastanesi, 28 Eylül Çarşamba günü açılıyor.

EKONOMİ 26.09.2022, 15:50
8
Etlik Şehir Hastanesi çarşamba günü açılıyor
Türkiye'nin en büyük şehir hastaneleri arasında olacak Etlik Şehir Hastanesi, 28 Eylül Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması beklenen törenle hizmete girecek.
28 Eylül’de açılacak Ankara Etlik Şehir Hastanesi nedeniyle, şehir merkezindeki her biri eğitim ve araştırma hastanesi olan Onkoloji Hastanesi’nin yanı sıra, Dışkapı Yıldırım Beyazıt, Dr. Sami Ulus Kadın Doğum ve Çocuk, Ulucanlar Göz hastaneleri ve Zübeyde Hanım Doğumevi kapatılacak. Kendi alanlarında bir ekol olan söz konusu hastanelerin kapanmaması için kamuoyunda tepkiler artarak devam ediyor. Eleştiriler üzerine sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerin kapatılacak olmasını yalanlayarak, “Ankara Etlik Şehir Hastanesi 28 Eylül'de açılıyor. Bu hastanenin açılışı sebebiyle Onkoloji E. A. Hastanesi ile Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin kapatılacağı yönündeki iddialar asılsızdır. Kapatılacak hastanemiz yok. Gurur duyulacak yeni bir hastanemiz var. Hayırlı olsun” demişti. Ancak Bakan Koca'nın tweetinin dışında tatmin edici bir açıklama olmadığı gibi hastanelerin akıbetinin ise ne olacağı merak konusu.
Ankaralılar yıllardır Bilkent'te kurulan Ankara Şehir Hastanesi için kapatılan Ankara Numune, Türkiye Yüksek İhtisas, Dışkapı Çocuk, Zekai Tahir Burak Doğumevi ve Çocuk, Atatürk Eğitim ve Araştırma ile Ankara Fizik Tedavi hastanelerinin kapatılmaması için mücadele etmişti. Ancak olumlu sonuç alınamamıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı