Son Dakika

Fehmi Koru muhalefeti uyardı: Oyların muhtemelen yarısı çöpe atılacak…

Gazeteci yazar Fehmi Koru bugünkü yazısında yeni seçim yasasına değinerek millet ittifakına dikkat olmaları gerektiği çağrısını yaptı

GÜNDEM 29.03.2023, 08:00
3
Fehmi Koru muhalefeti uyardı: Oyların muhtemelen yarısı çöpe atılacak…
Gazeteci yazar Fehmi Koru bugün kaleme aldığı yazısında muhalefetin seçim yaklaşırken AKP içerisindeki huzursuzluklardan dolayı kazanılmış havasına girmemesi konusunda uyarıda bulundu.
Koru söz konusu yazısına şu ifadeler ile devam etti:

Muhalefet sanki her şey yolundaymış gibi davranıyor. “ AK Parti yıprandı, belli isimler bıktırdı, biz birleştik, gel seçim günü gel” rahatlığıyla hareket ediyor muhalefet. Büyüklü-küçüklü her parti seçime gün sayıyor. Hazırladıkları milletvekili listeleri ile önlerine çıkacakları halkın, yalnız adaylarını cumhurbaşkanı yapmakla kalmayıp Meclis’te çoğunluğu da kendilerine vereceğinden çok eminler.
Olmasınlar mı?
Bence olmasalar iyi olur. Bir yıl önce Meclis’ten geçen yeni seçim yasası, sandığa muhalefet partileri için atılacak oyların, çıkaracakları milletvekili sayısına yansımamasını getirecek bir siyasi mühendislik harikası çünkü.
Diplomat ve bir ara dışişleri bakan yardımcılığı da yapmış olan emekli büyükelçi Naci Koru -kardeşimdir-, yeni seçim sistemindeki ilk bakışta kolay anlaşılmayan özelliklere bir süreden beri ısrarla dikkat çekiyor.
“Kolay anlaşılmayan” derken mübalağa etmiyorum, tersine, bana birkaç kez sözlü anlattı, üst üste iki kez konuyu ele alan yazılar yazdı, ekranlarda simülasyon tablolarıyla aktardı ve ben hepsini izledim, yine de konunun künhüne tam vakıf olduğumu iddia edemem.
Böyle bir şey, yeni seçim yasası.
Sandıklar açılacak, oylar sayılacak ve muhalefet için kullanılan oyların muhtemelen yarısı çöpe atılacak…
Tedbir alınmazsa tabii…
İktidar cephesinin gözle görülür rahatlığı bu gerçekle irtibatlı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı