Fındık alım randevu ekranı: TMO fındık alımı randevusu nasıl alınır?

TMO fındık alımı randevusu nasıl alınır? TMO fındık alımı ne zaman? Üretici fındıklarını satma telaşına düştü Bu yıl TMO fındık alımlarını randevu ile yapacak. İşte TMO fındık alımı randevusu ekranı

EKONOMİ 22.08.2021, 23:35
60
Fındık alım randevu ekranı: TMO fındık alımı randevusu nasıl alınır?
Fındık üreticisi için hasat zamanı başladı. Fındık piyasasının merakla beklediği 2021/2022 TMO fındık alım fiyatları ve alım esasları açıklandı. Fındık fiyatları listesinin ilanının ardından TMO fındık alımları için hazırlıklarını tamamladı. Fındık alımı rastgele yapılamayacak. TMO fındık alımı randevu ile gerçekleştirilecek. Peki, TMO fındık alımı ne zaman? Fındık alımı randevu tarihi ne zaman? TMO fındık alımı randevusu nasıl alınır? TMO fındık alımı randevusu ekranı içeriğimizde...
TMO kabuklu fındık alımları için 18 nokta belirlendi ilerleyen süreçte fındık hasadının durumunu göre bu sayının 60’a kadar çıkabileceği de vurgulandı. TMO üreticinin elindeki yeni mahsul fındıkları belirlediği noktalardan önceden ilan edilen şekilde teslim alıp ödemelerini 21 gün içerisinde üreticiye yapmış olacak.

Bu yıl TMO fındık alımı tarihi 1 Eylül Çarşamba 2021 olarak belirlendi. Fındık alımları ise randevu sistemiyle yürütülecek. üreticinin merak ettiği TMO fındık alımı randevusu internet üzerinden alınabileceği gibi TMO işyerlerine müracaat ederek alabilecektir.

randevu.tmo.gov.tr uzatılı web adresine veya yukarıdaki linke tıklayıp siteye gidin.
Kuruma vereceğiniz ürün
Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı mısınız?
T.C. Kimlik numarası
Vergi Numarası alanlarını doldurup “Onaylıyorum” tuşuna basarak işlemleri başlatı.

Fındıklarınızı lisanslı depoculuk şirketlerine TMO alım garantisinde randevulu olarak teslim edebileceksiniz. 
ÇKS miktarı 1 ton olan fındık üreticilerine bir kez , 1 tondan fazla olan üreticilere ise en fazla 2 kez randevu verilebilecektir.
Üreticiler 2 kez iptal etmeden almış oldukları randevularına gelmemeleri durumunda fındık alım randevu sistemi bir daha randevu vermeyecek; daha sonraki tarihlerinizin alımı olan randevuları da iptal edilecektir.
Covid-19 salgınının alım dönemi boyunca devam etmesi halinde, alınan tedbirler kapsamında, kronik hastalığı olan üreticilerimiz ile 20 yaş altı ve 65 yaş üstü üreticilerimiz, muhtar onaylı ürün Teslimat Belgesi ile belirleyecekleri kişi (öncelikle 1. veya 2. derece akrabası) eliyle ürün teslimatı yapabileceklerdir.
Randevu işleminin gerçekleşmesi için ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) kayıtlarınızın güncel olması gerekmektedir. Gerçek kişiler sadece T.C. Kimlik numarası alanınını, tüzel kişiler (Kurumlar, Şirketler v.b.) ise sadece Vergi No alanını doldurarak giriş yapacaklardır.
TMO fındık alımı hususunda her türlü ve aksaklıklar için Alo Ürün Hattı 0312 416 34 10 (8 Hat) telefon numarasından destek alınabilecek.
Belirtmiş olalım eski yıllara ait fındık mahsulü kesinlikle alınmayacak. 
Güncel fındık fiyatları ise belli oldu. TMO bu yıl fındık alım fiyatları listesini ilan etti. Buna göre, yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre TMO’nun uygulayacağı fındık alım fiyatları şöyle:
Giresun kalite kabuklu fındık için       27,00 TL/Kg,
Levant kalite kabuklu fındık için         26,50 TL/Kg,
Sivri kalite fındık için ise                   25,50 TL/Kg şeklindedir.
İl ve ilçe fındık alım fiyatları hakkında bilgi almak istiyorsanız sizin için hazırladığımız “Fındık fiyatları: Fındık alım fiyatı ne kadar? TMO 2021 fındık fiyatı” içeriğimize tıklayarak ulaşabilirsiniz...

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Mayıs 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:30
Öğle 12:40
İkindi 16:28
Akşam 19:41
Yatsı 21:07
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı