Geçen sezon MVP ödülünü Jokic'e kaptıran Embiid artık bunu umursamıyor

NBA’de Philadelphia Sixers’ın yıldız pivotu Joel Embiid, yaklaşan yeni sezon öncesinde açıklamalarda bulundu.

SPOR 30.09.2022, 22:30
Geçen sezon MVP ödülünü Jokic'e kaptıran Embiid artık bunu umursamıyor
NBA’de yeni sezonun başlamasına kısa süre kala Philadelphia Sixers‘ın süper starı Joel Embiid yeni sezon öncesinde dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Geçen sezon MVP ödülünü Denver Nuggets'ın Sırp yıldızı Nikola Jokic’e kaptıran ve ikinci sırayı alan Joel Embiid, yeni sezonda MVP ödülünü umursamadığını net şekilde söyledi ve, “Gerçekten umurumda değil. Son iki yılda bu konuda şanssız olduğumu gördüm. İnsanların beni gelmiş geçmiş en iyi ya da en iyi oyunculardan biri olarak hatırlamasını istiyorum. Bugünlerde tüm ödülleri kazanmak ise ne yazık ki benim elimde değil” ifadelerini kullandı.
Yıldız oyuncu hedefinin şampiyonluk olduğunu da vurguladı ve, “Artık gerçekten MVP ödülü umrumda değil. İlk yıl gerçekten istiyordum, geçen yıl da güzel olurdu. Pek çok insan bunu kazanma fırsatına bile sahip değil. Yani, yetersiz kalmak, iki yıl üst üste ikinci olmak berbat ama her neyse kendime inanıyorum ve nihai hedef günün sonunda şampiyonluk” dedi.
Joel Embiid geride kalan iki sezonda MVP ödülünü Nikola Jokic’e kaptırmıştı. Embiid geçen sezon NBA’de 68 maçta 30.6 sayı – 11.7 ribaund ve 4.2 asist ortalamalarıyla oynamıştı. Yıldız oyuncu kariyerinde 5 kez All-Star seçilirken 3 kez Yılın Savunma Beşi’ne seçildi. Joel Embiid, 2021-22 sezonunda ise NBA’in en skorer ismi oldu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı