Son Dakika

Gelecek Partisi’nden Saadet Partisi ziyareti

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu ziyaret etti.

GÜNDEM 05.03.2021, 04:35
14
Gelecek Partisi’nden Saadet Partisi ziyareti
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu ziyaret etti. Saadet Partisi Genel Merkezi’nde gerçekleşen ziyarette, iki lider arasındaki görüşme 2 saat sürdü. Görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yapan Karamollaoğlu ile Davutoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi’yle görüşmelerinin devam edeceğini belirterek, birçok konuda aynı hassasiyetleri paylaştıklarını söyledi. Partiler arası görüşmelerin devam edeceğine vurgu yapan Karamollaoğlu, “Bazı arkadaşlarımızın bu istişareleri daha da sıklaştıracağını ümit ediyoruz” dedi. Saadet Partisi’ne yeni genel merkezine hayırlı olsun ziyaretine geldiklerini belirten Davutoğlu, “Son dönemde Türk siyasi tarihinin en önemli anmalarından birini gerçekleştirdik. Çok açıkça söylemek istiyorum; Erbakan Anma Programı’nda ortaya çıkan tablo için tebrik etmeye geldim. Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk ve Millî Görüş’ün önemli isimleri, Türk siyasinin önemli isimlerinin bir araya gelmesi Erbakan Hoca’nın mirasını anmak için o tablo önemli bir husustur” ifadelerini kullandı. 
Yeni anayasa tartışmasıyla ilgili soruya yanıt veren Karamollaoğlu, “Ben son yaklaşımları, anayasa değişikliği, kanunlarda yapılan değişiklikleri, kusura bakmasınlar ama şahsen önemsemiyorum. Kanunları değiştirmek, yeri geldiğinde gerekli ama esas olanı, mevcut kanunlara uymaktır. Zihniyet değişmeden kanunların değişmesi hiçbir şey ifade etmiyor. Bugün anayasanın bazı maddelerine uymuyoruz derseniz yeni değiştireceğiniz maddelere uyacak mısınız? Anayasada kanunları değiştirmekle gidişatta bir değişiklik olacağı kanaatinde değilim” şeklinde konuştu.
Davutoğlu, anayasanın uzun dönem kamuoyunu oyalamak için elverişli bir unsur olduğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti: “Cumhurbaşkanı, ‘Biz darbe artığı anayasadan kurtulacağız’ diyor. Net olarak söylesin, hangi maddeler darbe artığı? Sivil anayasa olacaksa önce düşünce özgürlüğünü, insan onurunu esas alacaksınız. Temel hukuk devleti kurallarını esas alacaksınız. Siyasi ahlakı öne çıkaracaksınız. 12 Eylül Anayasa’sına biz temelden karşıyız. Darbeyle gelen anayasanın meşruiyeti olmaz. Bugünkü anayasa meşrudur o anlamda söylemiyorum. Toplumsal meşruiyeti kastediyorum.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı