Germiyan köyü nerede, nasıl gidilir? Özellikleri

Germiyan Köyü, Ege'nin masmavi denizi ve yemyeşil doğasıyla çevrili, sakin ve huzurlu bir atmosfere sahip bir köydür. Kalabalıktan uzakta, doğayla iç içe bir tatil arayanlar için en uygun yerlerden biri.

KÜLTÜR SANAT 15.02.2024, 15:15
1
Germiyan köyü nerede, nasıl gidilir? Özellikleri
Germiyan Köyü, doğası ve kültürü ile büyüleyici bir yer. Köyde hem doğal hem de yerel lezzetleri tadabilir, hem de köylülerin el emeği göz nuru sanat eserlerini görebilirsiniz. Germiyan Köyü, aynı zamanda Türkiye’de Yavaş Gıda hareketine katılan ilk köy olma unvanına sahip. Bu hareket, gıdaların katkısız, temiz ve adil bir şekilde üretilmesini ve tüketilmesini savunuyor.
Germiyan Köyü, Ege’nin popüler tatil beldeleri Çeşme ve Alaçatı’ya da çok yakın. Bu yüzden buraya gelmek için çok fazla zaman ve para harcamanıza gerek yok. Germiyan Köyü’ne nasıl gidilir, nerede kalınır, ne yenir, nereler gezilir gibi soruların cevaplarını bu yazımızda bulabilirsiniz.
Germiyan Köyü, İzmir’in batısında, Çeşme ilçesine bağlı bir köydür. İzmir merkezden yaklaşık 70 km, Çeşme merkezden ise 23 km uzaklıktadır. Alaçatı’ya ise sadece 16 km mesafededir. Köy, D300/İzmir-Çeşme karayolundan Germiyan Köyü tabelasını takip ederek ulaşılabilir. Köyün ismi, Osmanlı döneminde Kütahya merkezli kurulan Germiyanoğulları Beyliği’nden gelmektedir. Köyün nüfusu 1290 kişi civarındadır. Köyde genç nüfus azalmış, tarım faaliyetleri de gerilemiştir. Bu yüzden köy, turizm ile canlanmaya çalışmaktadır.
Germiyan Köyü’nde konaklamak isteyenler için pek çok seçenek mevcuttur. Köyde hem otel hem de pansiyon hizmeti veren işletmeler bulunmaktadır. Bunların arasında en popüler olanı Otantik Ev Dilek’tir. Bu işletme, köyün en eski evlerinden birini restore ederek misafirlerine sunmaktadır. Otantik Ev Dilek, köyün tarihi ve kültürel dokusunu yansıtan bir atmosfere sahiptir. Burada kahvaltı, öğle ve akşam yemeği servisi de yapılmaktadır. Ayrıca köydeki diğer işletmelerden de yemek siparişi verebilirsiniz.
Germiyan Köyü’nde ne yenir diye soracak olursanız, cevabımız çok şey olacaktır. Köy, Yavaş Gıda hareketine katılan ilk köy olduğu için burada yediğiniz her şey doğal, taze ve lezzetlidir. Köyde üretilen ekşi maya ekmeği, kopanisti peyniri, hurma zeytini, şekeriçi damat lokumu, bazina, pirinçli mantı gibi yöresel ürünleri mutlaka denemelisiniz. Köy kahvesinde ise taze ada çayı, meşrubat ve kahve çeşitleri bulabilirsiniz. Köyde yemek yiyebileceğiniz yerlerden biri de Yaşar Baba Çiftliği’dir. Bu çiftlik, kendi ürettiği ürünlerle hizmet veren, kendin pişir-ye mantığıyla çalışan bir mekandır. Burada hayvanları da görebilir, doğayla iç içe bir yemek keyfi yaşayabilirsiniz.
Germiyan Köyü’nde gezilecek yerler arasında en dikkat çekici olanı köy evleridir. Köy evleri, köylülerin el emeği göz nuru ile süsledikleri, renkli ve ilginç figürlerle bezeli duvarlara sahiptir. Bu duvar süslemeleri, köyün turistik bir mekan olmasına sebep olan, köyün kaderini değiştiren şeydir. Bu sanat eserlerinin mimarı ise köy sakinlerinden Nuran Erden’dir. Nuran Erden, köyün genç nüfusunu kaybetmesi ve tarımın gerilemesi üzerine köyü turizm ile canlandırmak için boya ve fırça ile evlerin duvarlarını boyamaya başlamıştır. Bu sayede köy, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekmiştir. Köyde gezerken Nuran Erden ile de tanışabilir, onunla sohbet edebilirsiniz. Köyde gezilecek diğer yerler ise şunlardır:

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 09 Mayıs 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:30
Öğle 12:40
İkindi 16:28
Akşam 19:41
Yatsı 21:07
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı