Son Dakika

Gram altında rekor serisi bitti: İslam Memiş altın alacakları uyardı

Gram altın 4 gün üst üste rekor kırarak 1.165 TL seviyesini gördü. Rekor serisi Ons altındaki düşüşle sona ererken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten alım fırsatı konusunda uyarı geldi.

GÜNDEM 17.01.2023, 19:35
1
Gram altında rekor serisi bitti: İslam Memiş altın alacakları uyardı
Geçen hafta ABD'de açıklanan enflasyon rakamlarının ardından altın piyasası yükselişe geçti. 1900 doların üzerine çıkan ons altın fiyatları ve dolar kurundaki yükselişle birlikte gram altın fiyatları 8 ayın zirvesine çıkarak, 1.165 TL ile yeni rekor kırdı. Çeyrek altın fiyatları ise 1.900 TL'leri gördü.
Dün, ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0.26 azalışla 1.157 liradan tamamladı.
Altın fiyatlarında 4 günlük rekor serisi sona ererken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çeken yorum geldi.
Bu hafta toplanacak olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulunun (PPK) politika faizi kararı öncesinde altın fiyatları hakkında tavsiyede bulunan İslam Memiş, kar satışları ve alım fırsatlarını açıkladı.
İslam Memiş Tv100.com'da kaleme aldığı köşe yazısında altın fiyatları için gelecek 2 haftanın çok önemli olduğunu kaydetti.
İslam Memiş'in yorumu şu şekilde:
"Merkez Bankası (TCMB), yılın ilk faiz kararını açıklayacak. TCMB’nin faizlerde bir değişikliğe gitmesi beklenmiyor. “Dünya Ekonomik Forumu” Davos’ta başlıyor. Hafta boyunca buradan gelecek açıklamalar, küresel piyasalar için oldukça önemli olacak. 
Bu hafta altın ve gümüş fiyatlarının ons tarafında kâr satışları görebiliriz. Direnç seviyelerinde gezinen emtia fiyatlarında destek seviyelerini takip edeceğim. Gram tarafını takip etmek için de onsları takip etmeyi sürdürüyorum. Çünkü dolar/TL kurunun kontrole alınması, dolar tarafından destek veya negatif etkilenmesinin önüne geçilmiş oldu. 
İki haftalık yükselişe biraz ara.
Gelecek yükselişlerin sağlıklı olması için biraz dinlemesi gerek.
Ondan sebep alım yapmamış, gecikmiş veya eline yeni TL geçenler önümüzdeki iki haftayı takip etmeli.
Altının ons fiyatında bin 850 – bin 835 dolar, gümüşün ons fiyatında 23,20-22,50 destek seviyeleri var. "

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı