Hamas, Katar'dan taşınıyor! Yeni merkez neresi olacak?

The Wall Street Journal gazetesi, Hamas siyasi bürosunun Doha'dan ayrılmayı değerlendirdiğini iddia etti. Hamas'ın yeni siyasi bürosunun hangi ülkeye taşınacağı merak konusu oldu.

DÜNYA 21.04.2024, 13:25
Hamas, Katar'dan taşınıyor! Yeni merkez neresi olacak?
ABD'nin The Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin iddiasına göre İsmail Haniye liderliğindeki Hamas Siyasi Bürosu, merkezini Katar'dan başka bir ülkeye taşımayı değerlendiriyor.

WSJ'ye göre 2012 yılından bu yana bulunduğu Katar'ın başkenti Doha'da bulunan Hamas Siyasi Bürosu'nun ayrılışı, zaten çıkmaza girmiş olan ateşkes görüşmeleri için bitirici bir adım olabilir. Arap yetkililer, Hamas'ın son günlerde en az iki ülke ile irtibat kurduğunu ve Hamas Siyasi Bürosu'nun başkentlerine taşınması konusuna nasıl baktıklarını sorduğunu söyledi. İddiaya göre, bu ülkelerden biri Umman.

Hamas lideri İsmail Haniye'nin dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşme sonrasında, Hamas'ın merkezini Doha'dan Türkiye'ye taşımayı planladığı iddiaları hem Arap hem de Batı basınından gündem oldu. Amerikan Wall Street Journal gazetesi, Hamas'ın siyasi merkezini Katar'dan taşımak için iki ülkeyle görüşmeler yürüttüğünü yazmıştı. Hamas, Suriye'de savaşın patlak vermesinin ardından 2012'de merkezini Şam'dan Doha'ya taşımıştı.
Suudi gazetesi El Şark, "Türkiye ve Hamas arasında hareketin merkezini Katar'dan Türkiye'ye taşıma görüşmeleri sürüyor" iddiasını gündeme getirdi. İngiliz Telegraph gazetesi de, Erdoğan ve Haniye arasındaki görüşmenin, Türkiye'nin Katar'ın çekilmesiyle oluşacak boşluğu dolduracağı şüphesi uyandırdığını yazdı. Gazete, Hamas'ın 2011'den beri İstanbul'da küçük bir ofisi bulunduğunu ve Türkiye'nin Hamas'ın kökeni olan Müslüman Kardeşler ideolojisini uzun zamandır desteklediğini kaydetti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 04 Mayıs 2024
İmsak 04:02
Güneş 05:34
Öğle 12:40
İkindi 16:27
Akşam 19:37
Yatsı 21:02
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı