Hangi araç "En Çevreci Otomobil" seçildi

Toyota Plug-in hibrit motora sahip modeli, 71 Yeşil Puan kazanarak değerlendirmenin ilk sırasına yerleşti

BİLİM VE TEKNOLOJİ 08.03.2024, 16:15
Hangi araç
Toyota Prius modeli "en çevre otomobil" olarak ödüllendirildi.
Markadan yapılan açıklamada, tanıtıldığı 1997 yılından bu yana çevre dostu otomobiller konusunda öncü olan Toyota Prius modeli, son nesliyle yeni ödüller kazanmayı sürdürüyor
Toyota Prius, Amerikan Verimli Enerji Ekonomisi Konseyi (ACEEE) tarafından yürütülen yıllık GreenerCars anketinde birinci sırada yer aldı.
Plug-in hibrit motorlu Toyota Prius modeli 71 çevre puanı ile değerlendirmede ilk sırada yer aldı.
Prius, 2024 yılındaki başarısıyla 2020 ve 2022 yıllarında da "En Çevreci Otomobil" listesinin zirvesinde yer almıştı. Bununla birlikte, en çevre dostu araçlar anketinde, tam hibrit Camry, plug-in hibrit Prius, RAV4 ve Toyota'nın tamamen elektrikli bZ4X'i de dahil olmak üzere beş araç ilk 10'da yer aldı.
GreenerCars puanlarını hesaplamak için ACEEE, 2024 model yılı için her aracı, araç üretimi ve bertarafı, yakıt veya elektrik üretimi/dağıtımı ve araç egzozundan kaynaklanan hava kirliliği ile ilişkili insan sağlığı riskleri açısından değerlendirilecek. ACEEE, benzinli, dizel, elektrikli, tam hibrit ve plug-in hibrit araçlar dahil olmak üzere 1200'den fazla modele yeşil puan verilecek.

5. nesil Toyota Prius, dinamik performansı, artırılmış verimliliği ve yeni iç ve dış tasarımı ile 25 yıl önce başlayan yenilik geleneğini sürdürüyor.
Toyota'nın yeni nesil plug-in hibrit sistemi ile Prius, 19 g/kilometre ile modelin bugüne kadarki en düşük karbondioksit emisyon değerini sunuyor.
Yeni Prius, daha dinamik sürüş için performansı artırırken günlük yolculukların çoğunu elektrikli modda tamamlayacak şekilde tasarlandı.
Yeni 13,6 kWh lityum-iyon batarya sayesinde elektrikli modda 69 kilometre yol kat edebiliyor. Maksimum enerji verimliliği için temiz enerji, tavandaki opsiyonel güneş panelleriyle de elde edilebiliyor. Maksimum enerji verimliliği için, çatıdaki isteğe bağlı güneş pilleri ile temiz enerji de üretilebiliyor
Araç birkaç gün park halinde kalırsa, paneller aküyü tamamen şarj edebilir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 09 Mayıs 2024
İmsak 03:55
Güneş 05:29
Öğle 12:40
İkindi 16:28
Akşam 19:41
Yatsı 21:08
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı