“Hindu hükümet, toplumsal barışı bozuyor!”

Son günlerde Hindistan’da, Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen saldırılar ile ilgili açıklama yapan ESAM Genel Başkanı Kutan, Hindu yönetimine sert tepki gösterdi.

GÜNDEM 19.06.2022, 04:35
3
“Hindu hükümet, toplumsal barışı bozuyor!”
Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği adına açıklama yapan Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Genel Başkanı Recai Kutan, Hindistan’da Müslümanlara yönelik yapılan baskıları kınayarak Hindu yönetime tepki gösterdi. Hindistan’da uzunca bir zamandır artarak devam eden Müslüman düşmanlığının boyut değiştirerek sistematik bir hale geldiği belirten Kutan, Hindu hükümetin İslamofobik tavrının toplumsal barış için büyük bir tehdit olduğunu vurguladı.  Başta İslam Dünyası olmak üzere uluslararası kamuoyuna da seslenen Kutan, “Bütün bu süreçlerin yakından takip edilmesi ve Hindistan Hükümetinin gerekli tedbirleri almasının temin edilmesi için de; İslam Dünyası başta olmak üzere tüm dünyadaki vicdanlı ve insan haklarına saygılı kurum ve kuruluşları, siyasi partileri, sivil toplum hareketlerini ve uluslararası örgütleri bu konularda en yüksek düzeyde ses çıkarmaya ve tepki göstermeye davet ediyoruz.” dedi.

Kutan’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Hint emniyetinin, adli makamlarının ve bürokrasisinin anayasaya göre hareket etmesini ve yasaları Hintli Müslümanlara karşı tarafsız uygulamasını talep ediyoruz. Hindistan hükümeti, İslam düşmanı aşırılıkçı örgütlerin etkisi altında yerel yasaları ihlal eden polislere, hâkimlere ve bürokratlara karşı katı önlemler almalıdır.  Ayrıca Hindistan hükümetinin, Hindistan’ın TV kanallarının İslam’a ve Müslümanlara karşı yaydığı nefreti kontrol etmesini talep ediyoruz. Çünkü medyanın yaydığı bu nefret, temel insani değerlere, yerel ve uluslararası yasalara ve medya normlarına aykırıdır.Yine Hindistan hükümetinden, İslam ile Hinduizm başta olmak üzere tüm din mensuplarının aynı toplumda birlikte yaşayabilmelerinin önemini vurgulamasını; bunu teminat altına almasını ve halk arasında bu konuda farkındalık oluşturulması için gerekli çalışmalar yapmasını istiyoruz. Son olarak Hindistan hükümetinden Müslümanlara karşı yapısal şiddetin önlenmesini, kalıcı barışı sağlayacak adımlar atılmasını ve bu konuda güven verici ve toplumsal huzuru sağlayacak çalışmalar yapılmasını istiyoruz.

Kutan, açıklamasının sonunda ise Hindu yönetimine şu çağrıları yaptı: “Öncelikle İslam’a ve Efendimize ve ailesine karşı yapılan hakaretlerin ve nefret öfke söylemlerinin engellenmesini ve Müslümanlara karşı eylemlerin bir an önce durdurulmasını temin etmesini istiyoruz.  İslam Peygamberine yönelik son derece tahkir edici sözler söyleyen iktidar mensupları hakkında ivedilikle katı kanuni işlem yapılmasını ve en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz. Hindistan hükümetinden başta İslam Düşmanlığını körükleyen Rashtrıya Swaymsewak Sangh (RSS) ve diğer aşırılık yanlısı örgütlerin eylemlerine müdahale etmesini; bu siyonist ırkçı örgütlerin yasaklanmasını ve ayrıca Müslümanların evlerinin ve ibadethanelerinin korunmasını talep etmekteyiz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Mayıs 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:30
Öğle 12:40
İkindi 16:28
Akşam 19:41
Yatsı 21:07
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı