Son Dakika

İdlib’de yüzlerce aile evlerine kavuştu

Yetim Vakfı, Özgür-Der, Fetih Derneği ve AFAD’ın birlikte Suriye’nin İdlib kentinin Meşhed bölgesinde inşa ettiği kampın açılışı gerçekleştirildi.

GÜNDEM 05.05.2021, 04:35
4
İdlib’de yüzlerce aile evlerine kavuştu
Yeni yapılan kamp ile birlikte öncelikle yetim aileler olmak üzere ihtiyaç sahibi yüzlerce aile yeni evlerine kavuştu.
Suriye’deki iç savaş 11’inci yılına girerken milyonlarca insan, savaş nedeniyle evlerini kaybetti. Suriyeliler, yıllardır yaz kış çadırlarda yaşam mücadelesi verirken Yetim Vakfı, Özgür-Der, Fetih Derneği ve AFAD birlikteliğiyle Suriye’nin İdlib kentinin Meşhed bölgesinde bir kamp inşa edildi. 384 briket evden oluşan alan alana ‘Necip Kibar Yerleşkesi’ ismi verildi. Yetim aileler başta olmak üzere ihtiyaç sahibi yüzlerce aile yeni evlerine kavuşurken açılışı yapılan kampın içerisinde bir sağlık ocağı ve bir cami de yer aldı. Gerçekleştirilen açılışta çocuklarla çeşitli oyunlar oynanırken kampa yerleştirilen ailelere iftar yemeği ikram edildi.
Yetim Vakfı Başkanı Murat Yılmaz, Suriye’nin İdlib kentinin Meşhed bölgesinde inşa edilen kampın açılışına dair açıklamada bulundu. Savaşlardan en çok kadın ve çocukların etkilendiğini ifade eden Yılmaz, Suriye’nin hem Suriyeliler hem de dışarıdakiler için bir imtihan olduğunu belirterek, “Dert ve sıkıntıları paylaşmamız gerekiyor. Bu sıkıntıları birlik beraberlik içerisinde giderebiliriz. Desteklerinizle yetim ailelere sahip çıkmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. Açıklamada bulunan Fetih Derneği Başkanı Yılmaz Bulat da kamp sakinlerinin geçen kış Esed zulmünden kaçtığını hatırlatarak, çadırda yaşayan bu insanların yapılan kampanya sayesinde briket evlere taşındığını belirtti. Bulat, ayrıca farklı briket ev projelerinin devam ettiğini söyleyerek, yardım çağrısında bulundu.
Açılış kapsamında konuşan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, kampta Esed zulmünün evlerinden ettiği ailelerin kalacağını ifade etti. Yakın zamanda vefat eden Özgür-Der Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Necip Kibar’ın adının kampa verildiğini ifade eden Kaya, “Yaşarken İslami kimliğinin mücadelesini veren bir kardeşimizdi, şimdi vefat ettikten sonra adı inşallah İdlib’de mazlumlar için yapılan bu kampta yaşayacak” dedi.
Suriye’de iç savaş 11’inci yılına girerken milyonlarca insan evlerini kaybetti. Birleşmiş Milletler (BM) yetkililerinin, kimyasal silah kullanma, halkı açlığa sürükleme, tehcir, ablukaya alma, keyfi tutuklama ve işkence gibi savaş suçlarının işlendiğine dikkati çektiği iç savaşta, yüz binlerce sivil hayatını kaybetti. 2011 öncesi nüfusu 22-23 milyon civarında olan Suriye’de, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin verilerine göre 6,6 milyon Suriyeli ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Bu kişilerin yaklaşık 3,6 milyonuna Türkiye tek başına ev sahipliği yapıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı