İki ay içinde açıklanacak

TBMM Anayasa ve Adalet komisyonları üyelerinden oluşan Karma Komisyon, bir teröristle fotoğrafı ortaya çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkındaki iki fezleke için toplandı.

GÜNDEM 22.01.2022, 09:10
1
İki ay içinde açıklanacak
HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in bir teröristle fotoğrafının ortaya çıkmasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM) Anayasa ve Adalet komisyonları üyelerinden oluşan Karma Komisyon, olağanüstü toplandı. Toplantıda, Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılmasının istendiği iki fezleke ele alındı. Toplantıya ilişkin açıklama yapan Karma Komisyon Başkanı Bekir Bozdağ, konuyla ilgili bir hazırlık komisyonu kurulmasına karar verildiğini söyledi.

Komisyon başkanının seçilmesinin ardından sürecin başlayacağını söyleyen Bozdağ, “Raporlar ayrı ayrı incelenecek, karar verilecek. Dokunulmazlığın kaldırılması veya kaldırılmaması konusunda karar alınacak. HDP vekili Semra Güzel, isterse kendini yazılı veya sözlü olarak savunabileceği gibi herhangi bir vekil de kendisini savunabilir. Öyle umuyorum ki, yaklaşık bir buçuk iki ay içinde komisyon çalışmalarını tamamlayacak ve kararını kamuoyuna açıklayacak. İlerleyen dönemde neler olacağını göreceğiz” ifadelerini kullandı. Hazırlık Komisyonu 5 milletvekilinden oluşuyor. Komisyonda AK Parti’den Ramazan Can, Abdullah Güler, Zeynep Gülyılmaz; HDP’den Mehmet Rüştü Tiryaki; CHP’den ise Rafet Zeybek yer alıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı